NOS Sport

35 jaar en nooit beter: Nadal zet beste seizoenstart voort en pakt 91ste titel

Rafael Nadal is voor de vierde keer winnaar geworden van het ATP-toernooi in Acapulco. De Spanjaard versloeg in de finale Cameron Norrie en gunde hem ook in hun vierde duel geen set: 6-4, 6-4.

Nadal verslaat Norrie en wint in Acapulco zijn 91ste titel

Nadal verspeelde in de eerste set op eigen opslag slechts zes punten. In het tweede bedrijf was hij minder dominant met zijn service, maar in de problemen tegen de Brit kwam hij evenmin.

Op 35-jarige leeftijd beleeft Nadal zijn beste seizoenstart. Hij pakte eerder de Australian Open-titel, greep in Mexico de derde prijs van 2022 en won al zijn vijftien partijen. De Spanjaard speelde zijn 128ste finale, waarvan hij er 91 won, en bleef voor de elfde finale op rij ongeslagen.

Nadal nadert historische topdrie

Met zijn 91ste titel nadert Nadal het aantal toernooizeges van Ivan Lendl. De tot Amerikaan genaturaliseerde Tsjech schreef tussen 1978 en 1994 94 ATP-titels op zijn naam.

Twee spelers in de geschiedenis van het proftennis hebben meer toernooizeges geboekt. Roger Federer heeft 103 toernooizeges achter zijn naam. De lijst wordt aangevoerd door de Amerikaan Jimmy Connors, die tussen 1972 en 1996 109 keer met de hoofdprijs ging lopen.

De perfecte seizoenstart van Nadal is extra knap als je bedenkt dat de Spanjaard begin januari pas terugkeerde na een slepende voetblessure en vervolgens ook nog te kampen kreeg met een coronabesmetting.

Op 30 januari schreef hij geschiedenis door in Melbourne zijn 21ste grandslamtoernooi te winnen. In een meeslepende finale vocht de Spanjaard zich in vijf zinderende sets langs Daniil Medvedev.

In Acapulco troffen de twee elkaar opnieuw, nu in de halve finales. Dit keer rekende Nadal in twee sets af met Medvedev, die maandag wel de nieuwe nummer een van de wereld is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl