Rafael Nadal en Daniil Medvedev praten met elkaar na de halve finale in Acapulco
NOS Sport

Nadal blijft ongeslagen in 2022 en houdt nieuwe nummer één Medvedev uit finale

Rafael Nadal heeft dit jaar opnieuw van Daniil Medvedev gewonnen. De Spaanse tennisser was in januari te sterk voor Medvedev in een heroïsche finale van de Australian Open en won nu redelijk eenvoudig in de halve finales van het ATP-toernooi in het Mexicaanse Acapulco. Het werd 6-3, 6-3.

De 35-jarige Nadal, op dit moment de mondiale nummer vijf, is nog altijd ongeslagen in 2022 en staat nu op veertien gewonnen duels op rij. Nooit eerder begon de Spaanse tennisser zo goed aan een seizoen.

In de finale van de Australian Open was Medvedev ruim twee sets oppermachtig, maar hij liet Nadal toen toch ontsnappen. Dit keer heerste Nadal vanaf de eerste punten, hij gaf niets weg en pakte overtuigend de set.

Bekijk hieronder een korte samenvatting van de wedstrijd tussen Nadal en Medvedev.

Nog ongeslagen Nadal houdt Medvedev uit finale in Acapulco

Medvedev, maandag de nummer één van de wereld, leverde in set twee zijn eerste opslagbeurt in. Hij kreeg vervolgens elf kansen om de schade te repareren, maar Nadal gaf geen krimp en hij boekte zijn vierde zege in vijf duels met de Rus.

"De tweede set was erg emotioneel", vertelde Nadal na afloop. "Daniil speelde erg agressief, met veel dropshots en winners. Het was een erg moeilijke set en ik ben blij met de overwinning, omdat hij veel kansen had."

In de finale neemt Nadal het op tegen Cameron Norrie uit Groot-Brittannië. Norrie was met 6-4, 6-4 te sterk voor Stefanos Tsitsipas uit Griekenland. Nadal won het toernooi van Acapulco al drie keer: in 2005, 2013 en 2020.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl