Roman Abramovitsj, sinds 2003 eigenaar van Chelsea
NOS Voetbal

Abramovitsj doet stap terug, maar duidelijk is zijn nieuwe rol bij Chelsea niet

Eigenaar Roman Abramovitsj heeft een stap teruggedaan bij Chelsea. In een wat schimmige verklaring zegt de 55-jarige Rus dat hij de zorg voor de club heeft overgedragen aan "de beheerders van de liefdadigheidsstichting van de club".

Abramovitsj, die nauwe banden zou hebben met de Russische president Poetin, lijkt met zijn beslissing alvast in te spelen op mogelijke sancties door het Britse parlement tegen de in Engeland wonende Russische oligarchen. Die maatregelen zouden ook Chelsea kunnen raken.

Abramovitsj kocht Chelsea in 2003 voor ruim 71 miljoen euro. Sindsdien werd de club vijf keer kampioen en won het twee keer de Champions League, twee keer de Europa League, de Europese supercup en onlangs nog het wereldkampioenschap voor clubs.

Zondag kan voor voor de vierde keer de League Cup worden gewonnen, als op Wembley in de finale Liverpool wacht. Trainer Thomas Tuchel besteedde in aanloop naar dat duel ook al aandacht aan de oorlog in Oekraïne en de rol van Abramovitsj, ook overigens zonder verder in detail te treden.

"Oorlog in Europa was lange tijd ondenkbaar", zei Tuchel. "We moeten afwachten wat de gevolgen voor onze club kunnen zijn en hoe we daarmee moeten omgaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl