Virgil van Dijk en Sadio Mané vieren de winst voor Liverpool

Liverpool overklast Leeds in Premier League, Tottenham onderuit bij Burnley

Terwijl de Champions League weer op volle toeren draait, maakt de Premier League deze dagen nog een inhaalslag. Liverpool had geen kind aan laagvlieger Leeds United (6-0), terwijl Burnley te sterk bleek voor Tottenham Hotspur (1-0).

In eigen huis kende het Liverpool van Virgil van Dijk geen genade, na een kwartier spelen opende Mohamed Salah vanaf de penaltystip de score nadat verdediger Stuart Dallas van Leeds hands had gemaakt.

Feestvreugde bij Liverpool na het doelpunt van Mohamed Sallah

Vijftien minuten later stond de Egyptenaar aan de basis van de 2-0, hij legde de bal af op Joel Matip die geheel vrij kon uithalen en de bal achter Leeds-doelman Illan Meslier schoot. Het bal was geopend.

Even later werd Sadio Mané door Leeds-aanvoerder Luka Ayling omver gelopen in het strafschopgebied en kon Salah wederom aanleggen, ook nu faalde de aanvaller niet: 3-0.

Mané-mania

Leeds leek in de rust van aanvalsplan te zijn gewisseld en Liverpool, nummer twee in de Premier League, lukte het na rust niet het goede spel van de eerste helft door te zetten. Tot Mané tien minuten voor tijd opstond en de 4-0 liet aantekenen.

In de blessuretijd was het weer de Senegalees die vanuit de rebound de 5-0 binnentikte. Van Dijk zette de eindstand op het scorebord. In de laatste seconden van de blessuretijd kwam de aanvoerder goed in bij een hoekschop en kopte de bal binnen: 6-0.

Door de winst brengt Liverpool het gat met de nummer één, regerend kampioen Manchester City, terug naar drie punten.

Voor Tottenham Hotspur stond er ook een inhaalwedstrijd op het programma. De nummer acht van de competitie bracht een bezoek aan Burnley, dat voor aanvang van de wedstrijd op de een na laatste plek vertoefde.

Maar Wout Weghorst, die in de basis begon, en zijn ploeggenoten verrasten vriend en vijand door drie punten van Tottenham af te snoepen. Na ruim een uur spelen zette Ben Mee voor Burnley de 1-0 op het bord.

Conte emotioneel na afloop

Terwijl Antonio Conte met nog op elf minuten op de klok tegen een achterstand aan keek, bracht hij Steven Bergwijn in. Maar de Nederlander kon het verschil niet maken. Burnley klimt door de winst naar de achttiende plek in de Engelse competitie, ook omdat Watford tegelijkertijd hard onderuitging tegen Crystal Palace (1-4).

Na afloop reageerde Conte emotioneel op de vierde nederlaag in de laatste vijf wedstrijden. "Misschien ben ik gewoon niet zo'n goede coach. Ik ben te eerlijk om deze situatie te kunnen accepteren. Tottenham heeft me gevraagd om het hier beter te maken en dat lukt op dit moment niet."

Bekijk hieronder de reactie van Antonio Conte na afloop van de wedstrijd tegen Burnley.

Emotionele Conte na pijnlijke nederlaag Spurs: 'Misschien ben ik niet zo goed'