Scorende Weghorst helpt Burnley aan belangrijke zege, koploper City verliest

Wout Weghorst heeft eindelijk zijn visitekaartje afgegeven in Engeland. In de uitwedstrijd tegen Brighton (0-3) hielp de Oranje-international zijn nieuwe ploeg Burnley met een doelpunt en een assist aan drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie.

Het was Weghorsts eerste Premier League-doelpunt in zijn vierde duel voor Burnley.

Weghorst bedankt de hogere machten voor zijn eerste Premier League-doelpunt

Vorig weekend tegen Liverpool (1-0 nederlaag) greep Weghorst na een kopduel nog naar zijn linkerknie en moest hij geblesseerd naar de kant. Daar leek de spits nu geen last meer van te hebben.

Halverwege de eerste helft schoot hij de openingstreffer tegen de touwen en voor rust stelde hij Josh Brownhill in staat om de 2-0 te maken. Routinier Aaron Lennon, die in zijn jongere jaren 365 wedstrijden speelde voor Tottenham Hotspur, tekende na rust voor 3-0.

Door de overwinning bij Brighton, waar Joël Veltman centraal achterin in de basis stond, verlaat Burnley de laatste plaats.

City verliest, Liverpool wint

Ook bovenin werd de titelstrijd een tikje spannender. De koploper verloor thuis met 3-2 van Tottenham Hotspur, terwijl nummer twee Liverpool op Anfield met 3-1 won van Norwich City.

City, dinsdag in de Champions League nog met 5-0 te sterk voor Sporting, keek al na drie minuten tegen een 0-1 achterstand aan door de eerste treffer van de van Juventus overgenomen Dejan Kulusevski.

Dankzij goals van Ilkay Gündogan en Harry Kane leek de wedstrijd te eindigen in 2-1 voor Spurs, maar in de blessuretijd gebeurde nog van alles.

In de 92ste minuut zorgde Riyad Mahrez vanaf de strafschopstip namelijk voor 2-2, maar daarna kopte Kane alsnog een voorzet van Kulusevski in het doel en schonk zijn ploeg zo een buitengewoon knappe uitzege.

Ook Ziyech scoort

Ook nummer drie Chelsea kwam drie punten dichter bij de koploper, met dank aan Hakim Ziyech.

Ziyech viert zijn winnende goal

Ziyech volleerde Chelsea in de 89ste minuut subtiel naar de overwinning bij Crystal Palace: 1-0. Het was al het derde doelpunt van Ziyech in de laatste vier Premier League-duels.