Christian Eriksen
NOS Voetbal

Eriksen viert zijn verjaardag met rentree in oefenwedstrijd Brentford

Hij had zichzelf geen mooier verjaardagscadeau kunnen geven: de vandaag 30 jaar geworden Christian Eriksen heeft zijn rentree gemaakt op het voetbalveld. De Deen, die vorig jaar tijdens een wedstrijd op het EK een hartstilstand kreeg, werkte een oefenduel af met zijn nieuwe club Brentford en speelde ongeveer een uur mee.

De oud-Ajacied ging vorig jaar zomer tijdens het EK-duel met Finland plots tegen de vlakte en werd minuten lang op het veld verzorgd. De middenvelder kwam uiteindelijk met schrik vrij en kon dankzij een inwendige defibrillator zijn profloopbaan voortzetten. Alleen niet meer bij Internazionale, waar hij onder contract stond. Zo'n defibrillator is in de Italiaanse Serie A niet toegestaan.

Premier League

Op de slotdag van de afgelopen transferperiode tekende Eriksen, die ook nog meetrainde met Jong Ajax, een contract tot en met het einde van het seizoen bij het Engelse Brentford, de nummer veertien van de Premier League.

De oefenwedstrijd met zijn nieuwe werkgever tegen Southend United vond plaats achter gesloten deuren. Eriksen had met een assist bij de 1-0 een aandeel in de 3-2 zege.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl