Aanvoerder Harry Maguire opende de score op Elland Road
NOS VoetbalAangepast

Man Utd sluit week vol 'verzinsels' over bonje in de kleedkamer af met zege in Leeds

Manchester United heeft met een zege op Leeds United een punt gezet achter een week vol vervelende geruchten. De Mancunians gaven na rust een 2-0 voorsprong weg, maar wonnen alsnog met 4-2.

Spelers van Manchester United deden afgelopen week hun best berichten dat er sprake is van een breuk in de kleedkamer naar het rijk der fabelen te verwijzen. "Verzinsels", noemde Marcus Rashford de geruchten dat aanvoerder Harry Maguire zich door Cristiano Ronaldo in zijn autoriteit aangetast voelt.

Ted Lasso

Middenvelder Fred sprak van fake news, maar de indruk dat het niet allemaal pais en vree is in Manchester bleef hangen. Eerder deze maand was daar nog het 'nieuws' dat de Amerikaanse assistent-trainer Chris Armas onder spelers de weinig vleiende bijnaam Ted Lasso had gekregen, naar een fictief personage uit de gelijknamige comedyserie die als American football-coach een Engelse voetbalploeg onder zijn hoede krijgt.

Ralf Rangnick met assistent Chris Armas, die Ted Lasso genoemd zou worden

Daarnaast zouden veel spelers de trainingsmethoden van hoofdcoach Ralf Rangnick gedateerd en niet geschikt voor een Premier League-club vinden.

Wisselvallig

De negatieve geruchten krijgen bij het sowieso zelden rustige Manchester United alle ruimte om te woekeren, omdat de resultaten en het vertoonde spel ook onder Rangnick wisselvallig zijn.

De zege op Leeds United is de tweede op rij, maar daarvoor werd gelijkgespeeld tegen Burnley en Southampton en bleek Championship-club Middlesbrough na strafschoppen te sterk in de FA Cup.

Harry Maguire zou zich door Cristiano Ronaldo in zijn autoriteit aangetast voelen

Kans op de titel maakt Manchester United allang niet meer, ondanks het aantrekken van Ronaldo, Jadon Sancho en Raphaël Varane in de zomer. Kwalificatie voor de Champions League is ook dit seizoen het hoogst haalbare voor de club die al sinds 2013 wacht op winst van de Premier League.

Voorsprong weggegeven

De zege in Leeds was wat dat betreft een welkome, al was de manier waarop die tot stand kwam typerend voor dit Man United. Halverwege stond het 0-2, door treffers van de veelbesproken Maguire en Bruno Fernandes. Maar kort na rust werd die voorsprong in twee minuten verkwanseld, Rodrigo en Raphinha scoorden in de 53ste en 54ste minuut.

Een doelpunt van invaller Fred zette Ronaldo en consorten vervolgens weer op de goede weg richting de drie punten. Kort voor tijd gooide een andere invaller, Anthony Elanga, de wedstrijd in het slot na een fout van de Nederlandse Leeds United-verdediger Pascal Struijk (2-4).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl