NOS Nieuws

Wekdienst 19/2: Puinruimen na de storm begint • Nog steeds onstuimig weer

Goedemorgen! Nederland maakt de schade op van storm Eunice. De treinen gaan pas in de loop van de dag weer rijden, verwacht ProRail. Ook op de Nederlandse wegen is er schade.

Eerst het weer: Ook vandaag is het nog onstuimig. Het is wel grotendeels droog met eerst ook geregeld zon. In de avond volgt regen. De stevige westenwind, kracht 5 tot 6 landinwaarts en kracht 7 aan zee, draait naar het zuidwesten en trekt in de avond aan zee aan tot stormachtig, windkracht 8. Het wordt 8 of 9 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je een overzicht van de werkzaamheden. Bekijk hier de - voorlopig uitgeklede - dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De treinen rijden vanochtend vroeg nog niet. ProRail verwacht nog tijd nodig te hebben om bomen op het spoor op te ruimen en kapotte bovenleidingen te repareren.
  • In het noorden van het land begint de voorjaarsvakantie.
  • En in Peking gaan vanochtend Nederlanders van start in de massastart, o.a. Sven Kramer, Jorrit Bergsma en Irene Schouten. Het hele programma staat hier.

Wat heb je gemist?

Storm Eunice heeft Nederland verlaten. Rond 02.15 uur vannacht trok het KNMI het weeralarm in. In het westen en noorden geldt nog code geel, als waarschuwing voor zware windstoten.

Aan het begin van de nacht stormde het nog wel in het uiterste noorden. In Appingedam werden achttien huizen ontruimd omdat de daken waren losgewaaid; de bewoners moesten de nacht elders doorbrengen. De storm heeft voor zover bekend gisteren vier levens geëist, allemaal als gevolg van omgewaaide bomen.

De storm van gisteren in beeld:

Storm Eunice trekt over het land: omgevallen bomen, daken kapot, vrachtwagens omver

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit

Eunice Storm uit Zierikzee krijgt al de hele week opmerkingen over haar naam. Ze is er wel klaar mee, vertelt ze:

Eunice Storm: 'Ik ben wel klaar met alle grapjes'

Fijne zaterdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl