NOS SportAangepast

Vandaag in Peking: het laatste kunstje van Kramer, weer gouden kans Schouten

De imposante en rijke carrière van schaatsicoon Sven Kramer eindigt zaterdag met een optreden op een onderdeel waar hij al jaren niet op actief is geweest, de massastart, samen met Jorrit Bergsma. Vier jaar geleden werd Kramer in Pyeongchang laatste in de finale.

De eerste halve finale start om 08.00 uur en meteen mag Kramer aan de bak. De Fries staat in die eerste halve finale onder anderen tegenover de Belg Bart Swings, de Zuid-Koreaan Chung Jae-won en de Chinees Ning Zhongyan.

Swings won vier jaar geleden in Pyeongchang het zilver achter de Koreaan Lee Seung-hoon, die samen met Jorrit Bergsma start in de tweede halve finale. Een plek bij de eerste acht is noodzakelijk voor een plek in de finale, die om 09.30 uur op het programma staat.

Bij de vrouwen gaat Irene Schouten op voor haar vierde medaille op deze Spelen. Na het goud op de 3.000 meter en de 5.000 meter en het brons op de ploegenachtervolging is ze ook een van de favorieten op de massastart.

De Andijkse start in de tweede halve finale, op het moment dat Marijke Groenewoud haar halve finale er al op heeft zitten. Groenewoud start om 08.45 uur, Schouten wanneer de eerste halve finales geweest is.

Ook bij deze halve finales is het van belang om bij de eerste acht te eindigen. De finale wordt om 10.00 uur verreden.

Voor bobber Ivo de Bruin beginnen de Spelen nu echt. De 35-jarige De Bruin kwam eerder deze Spelen al in actie in de tweemansbob samen met Jelen Franjic, maar dat onderdeel gold vooral als voorbereiding op runs in de viermansbob.

Samen met de broers Jelen en Janko Franjic en Dennis Veenker gaat De Bruin vanaf 2.30 uur de bobsleebaan af voor de eerste van vier runs. Het kwartet start als 23ste in de eerste run.

De beslissende derde en vierde run worden zondag afgewerkt.

Medal Plaza

Naast al het sportgeweld worden er ook weer medailles uitgereikt. Dit keer mag Thomas Krol, vrijdag winnaar van het goud op de 1.000 meter, zijn plak ophalen. De ceremonie op Medal Plaza staat om 12.30 uur op het programma.

De medailles van de massastart worden allemaal ook op zaterdag uitgereikt. Die ceremonies staan om 13.15 uur (mannen) en om 13.35 uur gepland.

Thomas Krol tijdens de huldiging van de 1.000 meter in Peking

We beginnen de olympische nacht vanaf 2.25 uur met freestyle skiën voor mannen (halfpipe) en de verrichtingen van De Bruin in de eerste heat van de viermansbob.

Verder staat de landenwedstrijd bij het alpineskiën op het programma vanaf 3.45 uur en tonen we beelden van het langlaufen (massastart 50 kilometer voor mannen) en de curlingfinale bij de mannen tussen Zweden en Groot-Brittannië.

Bij het kunstrijden staat de vrije kür bij de paren op de rol en gaan Slowakije en Zweden strijden om brons in het ijshockeytoernooi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl