NOS SportAangepast

Van de Zandschulp laat kansen schieten tegen Cilic, ook Griekspoor onderuit

Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor hebben een teleurstellende tennisdag beleefd. Van de Zandschulp was in Doha in de achtste finales niet opgewassen tegen Marin Cilic (3-6, 5-7), terwijl Griekspoor in Marseille al in een eerste ronde onderuitging tegen Lucas Pouille (5-7, 6-3, 1-6).

Botic van de Zandschulp

Van de Zandschulp serveerde slecht tegen Cilic in de eerste set, maar kon in de rally prima mee met de Kroaat (ATP-24). Met drie suffe fouten schonk de nummer 50 van de wereld zijn opponent echter een 5-3 voorsprong, waarna hij in de game erop drie breekpunten miste.

In de tweede set liep zijn opslag beter en miste Van de Zandschulp breekkansen voor een 4-0 en 5-1 voorsprong. De 26-jarige Wageninger won bij 4-2 nog wel zijn eigen opslag, maar met moeite. De ervaren Cilic rook bloed en sloeg onverbiddelijk toe. Met vijf opeenvolgende games pakte de 33-jarige Kroaat de overwinning.

Ook Griekspoor komt tekort

De als zesde geplaatste Griekspoor en Pouille vochten in Marseille in lange games om de punten en beide spelers hadden meerdere malen het momentum.

In de eerste set, met maar liefst negentien breekkansen, kwam Griekspoor op 5-3. Een game later kreeg de nummer zestig van de wereld op 5-4 op eigen service een setpunt, maar met vier games op rij pakte zijn Franse tegenstander toch de set.

Tallon Griekspoor

Griekspoor won na een vroege break de tweede set, maar Pouille, vier jaar geleden nog een toptienspeler maar door fysiek malheur afgezakt naar de 154ste plaats op de mondiale tennislader, wist met de steun van het thuispubliek het tij te keren.

In het derde bedrijf sloeg Pouille al snel een gat en trok hij de partij, ondanks in totaal maar liefst tien dubbele fouten, gedecideerd naar zich toe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl