NOS Sport

Van de Zandschulp laat zich in Ahoy verrassen door qualifier

Van de Zandschulp verliest in Ahoy van qualifier Lehecka

De kwartfinales waren binnen bereik voor Botic van de Zandschulp, maar de Nederlandse nummer 51 van de wereld heeft in de tweede ronde van het ABN Amro-toernooi verloren van de Tsjechische qualifier Jiri Lehecka: 6-1, 4-6, 4-6.

In de vorige ronde had Lehecka nog de als vijfde geplaatste Canadees Denis Shapovalov verrast en nu boog ook Van de Zandschulp het hoofd voor de 20-jarige nummer 137 van de ATP-lijst.

In 27 minuten naar 6-1

Van de Zandschulp ging uitstekend van start. Er leek niets aan de hand en Lehecka had op het hardcourt van Ahoy in het begin niets in te brengen. Binnen 27 minuten was het 6-1.

Van de Zandschulp over verrassende nederlaag in eigen land: 'Doet pijn'

"Als je de eerste anderhalve set ziet, dan denk je: dat doe ik wel even", zei Van de Zandschulp na afloop. "Maar dat blijkt uiteindelijk niet zo te zijn. Ik moest in de tweede set meer gaan werken voor mijn punten."

Na de gewonnen eerste set werd Van de Zandschulp slordiger, liet hij kansen liggen en zag hij de Tsjech langszij komen. De Veenendaler bleef in het vervolg afzwaaiers slaan, oogde nerveuzer en Lehecka liet zien dat zijn zege in de eerste ronde geen toevalstreffer was.

'Kwam niet door de druk'

"Ik vind dat ik slecht heb gespeeld, maar dat kwam niet door de druk", aldus Van de Zandschulp. "Ik vond de omstandigheden moeilijk. De baan voelt anders dan in mijn vorige partij, omdat er gedurende de week veel op wordt gespeeld. Ik kon de bal niet controleren. Ik vond het moeilijk om mij daaraan aan te passen."

Van de Zandschulp zegt dat het pijn doet dat het niet lukte om goed te presteren in eigen land.

Donderdagavond kan Tallon Griekspoor zich als enige Nederlander bij de laatste acht voegen. De Hongaar Márton Fucsovics is zijn tegenstander.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl