NOS Sport

Griekspoor vecht dapper, maar komt tekort tegen Fucsovics in Rotterdam

Bekijk hier de samenvatting van de partij tussen Griekspoor en Fucsovics

Tallon Griekspoors ABN Amro-toernooi in Rotterdam zit erop. De 25-jarige Nederlander heeft het in de achtste finale afgelegd tegen de fysiek sterke Márton Fucsovics uit Hongarije: 4-6, 6-7 (4).

Fucsovics, de verliezend finalist van vorig jaar, deed weinig fout in de eerste set. De Hongaar brak Griekspoor in de vijfde game en hengelde de set zorgvuldig binnen. In set twee deed Griekspoor beter mee, kreeg al vroeg een breakpoint, maar benutte die niet.

Bij 4-4 op eigen service dreigde het even mis te gaan voor Griekspoor. De Hongaar kreeg twee breakpunten, maar Griekspoor werkte ze weg. In de tiebreak van de tweede set mocht de Nederlander weer even hopen, hij kwam op voorsprong, maar Fucsovics bleek toch te sterk.

Griekspoor kan inpakken, Fucsovics staat morgen in de kwartfinale tegenover Andrej Roeblev uit Rusland.

Griekspoor had op publiek gehoopt: 'Moest ik me overheen zetten'

In Rotterdam stonden donderdagavond ook Andy Murray, toernooiwinnaar in 2009, en Felix Auger-Aliassime tegenover elkaar, een partij tussen de oude en jonge generatie in het tennis.

Mopperende Murray naar huis

De 34-jarige Schot Murray, die na een slepende heupblessure weer in de top-100 staat, kwam er tegen de 21-jarige lichtvoetige Canadees, nummer negen van de wereld en kwartfinalist op de Australian Open, niet echt aan te pas.

Bekijk hier de samenvatting van de partij tussen Murray en Auger-Aliassime

De wisselvallige Murray mopperde steeds meer naarmate de partij uit zijn handen glipte. De Schot wond zich op na iedere misser, die hij afwisselde met een fraai punt. Op matchpoint sloeg Murray zijn eigen pet nog van zijn hoofd, claimde meteen 'let' te hebben geroepen, waarna het beslissende punt over werd gespeeld.

Auger-Aliassime sloeg vervolgens een dubbele fout, maar liet zich verder niet gek maken. In twee sets - 6-3 en 6-4 - was het gedaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl