Toto
NOS Nieuws

Kamer vraagt nog eens: stop ongerichte gokreclame

De Tweede Kamer heeft er nog eens bij het kabinet op aangedrongen paal en perk te stellen aan gokreclames. Eind vorig jaar nam de Kamer al een soortgelijke motie aan, maar de toenmalige minister Dekker voor Rechtsbescherming weigerde die uit te voeren.

Sinds oktober is de markt voor online gokken gelegaliseerd en veel partijen ergeren zich sindsdien aan het grote aantal "ongerichte gokreclames voor risicovolle kansspelen". In een nieuwe motie (met weer als eerste ondertekenaar SP-Kamerlid Van Nispen) wordt gevraagd de Kameruitspraak van vorig jaar nu zo spoedig mogelijk uit te voeren.

'Maximale inspanning'

De motie werd met een ruime meerderheid aangenomen. De regeringspartijen VVD en D66 en de oppositiepartijen Forum voor Democratie en de groep-Van Haga stemden tegen.

Dekkers opvolger Weerwind zei vorige week dat hij een maximale inspanning wil leveren om aan de wens van de Kamer tegemoet te komen, maar dat er aan een verbod op korte termijn wel wat juridische obstakels zitten.

Van Nispen vindt dat een reclameverbod voor april moet zijn geregeld. Nadat de motie vandaag was aangenomen, zei het SP-Kamerlid dat hij binnen een week een reactie van het kabinet wil.

Waarom zijn die gokreclames overal te zien? Nieuwsuur legt het uit in deze video:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl