Glennis Grace in 2020 bij de opening van het 75-jarige bestaan van de VN op slot Loevestein
NOS NieuwsAangepast

Glennis Grace blijft ook vannacht vastzitten na supermarktruzie

Zangeres Glennis Grace brengt ook komende nacht door op een politiebureau in Amsterdam. Dat geldt ook voor haar 15-jarige zoon en een derde persoon. De drie werden zaterdag aangehouden op verdenking van onder meer het mishandelen van supermarktpersoneel.

De politie heeft formeel niet bevestigd dat het om Glennis Grace gaat, maar haar advocaat Kerem Canatan deed dat gisteren wel. Tegen persbureau ANP zei hij dat de zangeres een supermarktmedewerker heeft geduwd, maar dat ze zich niet herkent in de beschuldigingen dat ze heeft geschopt en geslagen.

Canatan laat vandaag in een reactie aan de NOS weten dat hij en het management van Grace erop vertrouwen dat uit het politieonderzoek zal blijken dat de zangeres geen strafbare feiten heeft gepleegd. Tot het onderzoek is afgerond, doen ze geen mededelingen.

De 'supermarktruzie' waarbij Glennis Grace betrokken zou zijn, ontstond zaterdagavond in een vestiging van de Jumbo aan de Westerstraat in Amsterdam. De politie laat weten dat er een incident tussen een klant en een personeelslid aan voorafging, waarbij de klant de Jumbo-medewerker zou hebben mishandeld en bedreigd.

De identiteit van de klant kan de politie niet bevestigen, maar meerdere media melden dat het gaat om de zoon van Glennis Grace. Hij had in de winkel een elektronische sigaret opgestoken, zei haar advocaat Canatan eerder tegen RTL Boulevard. Daarop werd hij aangesproken door het personeel.

'Uitgelachen'

De jongen zou zijn thuisgekomen met verwondingen aan zijn gezicht en handen. Naar eigen zeggen was hij mishandeld door winkelmedewerkers, aldus haar advocaat bij RTL Boulevard. Daarom wilde Glennis Grace verhaal halen, maar "zij werd daarbij uitgelachen, waarna zij een medewerker zou hebben geduwd".

Volgens de advocaat heeft de zangeres geprobeerd mensen tegen te houden bij een vechtpartij die gelijktijdig of aansluitend plaatsvond in de supermarkt, maar heeft ze zelf geen geweld gebruikt.

Overval-alarm

Een woordvoerder van de Amsterdamse politie zegt dat "de klant van het eerste incident" later inderdaad is teruggegaan naar de Jumbo, samen met een groep mensen. Bij de politie kwamen vervolgens meldingen binnen over vernielingen in de supermarkt. Het personeel drukte in alle hectiek op het overval-alarm.

Ook zou de groep verschillende supermarktmedewerkers hebben aangevallen en mishandeld. "Er werden gewonde supermarktmedewerkers aangetroffen", zegt de woordvoerder.

Wat zich precies heeft afgespeeld in de Jumbo wordt nu onderzocht op basis van verklaringen van getuigen, slachtoffers en de drie verdachten. Ook worden camerabeelden bekeken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl