NOS Nieuws

Glennis Grace blij met finaleoptreden: 'Voor mij is het al geslaagd'

Glennis Grace: 'Dit wil ik al van kinds af aan'

"Het is een lange weg geweest, maar het was het waard", zegt zangeres Glennis Grace tegen de NOS na haar optreden in de finale America's Got Talent. Ze is blij met de reactie van de jury en het publiek. "Het ging heel goed. Voor mij is het al geslaagd. Of ik nou win of niet."

Afgelopen nacht zong Grace (40) het nummer Run van Snow Patrol. Ze kreeg een staande ovatie van het publiek en de jury was lovend.

"O mijn god, dat was sensationeel", reageerde jurylid Simon Cowell:

'Glennis, dat was sensationeel'

Overigens waren de juryleden ook erg positief over andere kandidaten, vertelt verslaggever Tanja Braun. "Ze hadden voor alle finalisten grote woorden."

Documentairemaakster Nada van Nie vertelt dat ze het heel bijzonder vond om Grace in de finale te zien. Ze volgt de zangeres al anderhalf jaar voor een documentaire en weet dat ze onder grote druk staat. "Ik denk dat we best trots op haar mogen zijn, in hoeverre zij zich zo goed handhaaft en dat gewoon aandurft", zegt Van Nie.

Miljoenen mensen kijken naar je. Amerika kent je nu.

Glennis Grace

Grace is zelf ook tevreden over haar finaleoptreden. Ze vertelt dat ze op het podium even emotioneel dreigde te worden toen ze haar zoon in de zaal zag zitten, maar zich daarna herpakte. "Dit is wat ik wil", zegt ze over de show. "De jury en het publiek hier zijn enorm goed voor me geweest."

Grace zong in de finale zo'n 2,5 minuten. Bekijk haar optreden hier:

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Ze verklapt dat ze lang heeft getwijfeld over deelname aan America's Got Talent. "Echt wel een maand of zo. Het is niet iets dat je zomaar even doet. Maar ik wil altijd meer en groter, dat zit in mij. En dit is zo'n groot platform. Miljoenen mensen kijken naar je. Amerika kent je nu."

Lubach-filmpje 'was humor'

Afgelopen nacht benoemde een jurylid ook voor het eerst dat Grace al een lange, professionele zangcarrière achter zich heeft in Nederland. Dat de Nederlandse in het programma vooral werd neergezet als alleenstaande moeder, was voor komiek Arjen Lubach reden een satirisch filmpje te maken.

Grace vertelt dat ze daar "hartelijk om heeft kunnen lachen". "Sommige mensen vonden misschien dat 'ie dit beter tot na de finale had kunnen bewaren, maar het heeft me niet beïnvloed. Ik vond het humor. Good job."

De zangeres nam het in de finale op tegen negen andere artiesten, die vaak ook een bijzonder verhaal hebben. Onder hen zijn bijvoorbeeld een komiek met het syndroom van Gilles de la Tourette en een violist met een progressieve zenuwziekte.

'Echt iets overwonnen'

De uitslag wordt komende nacht bekendgemaakt in een aparte liveshow. Grace zal dan opnieuw optreden. Deze keer zal ze een duet ten gehore brengen met een Amerikaanse artiest. Wie dat is, mag ze nog niet zeggen.

Het Amerikaanse publiek heeft eerst 24 uur de tijd om te stemmen. De Nederlandse zangeres zegt dat de winst voor haar niet het belangrijkste is. "Ik voel me sterk, ik heb echt iets overwonnen met mijn deelname aan deze talentenjacht. Als het hier stopt, ga ik lekker verder waar ik mee bezig was."

"Maar ik denk niet dat het hier stopt", besluit ze. "AGT is zo'n groot podium. Ik kan niet meer naar beneden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl