Lil Kleine bij een optreden in de Ziggo Dome
NOS NieuwsAangepast

'Lil Kleine in Amsterdam gearresteerd na mishandeling vriendin'

Rapper Lil Kleine is aangehouden vanwege een mishandeling, melden verschillende media op basis van anonieme bronnen. Zondagavond doken op sociale media beelden op waarop te zien zou zijn dat Jorik Scholten, zoals Lil Kleine eigenlijk heet, zijn vriendin Jaimie Vaes uit een auto trekt en mishandelt.

De politie zegt alleen dat er een 27-jarige Amsterdammer is aangehouden vanwege mishandeling. De verdachte reed weg, maar werd later alsnog opgepakt. De advocaat van de rapper, Nienke Hoogervorst, heeft tegenover Shownieuws bevestigd dat het om Lil Kleine gaat. Hij komt volgens Hoogervorst vandaag met een verklaring. De NOS kon de advocaat nog niet bereiken voor commentaar.

Het management van Scholten laat aan Shownieuws weten de beelden, die werden verspreid via het roddelkanaal van Yvonne Coldeweijer, te hebben gezien. Ook het management zegt later met een verklaring te komen.

Eerdere incidenten

De rapper kwam de afgelopen jaren regelmatig in aanraking met politie en justitie. Afgelopen vrijdag kreeg hij nog een taakstraf van 120 uur opgelegd vanwege de mishandeling van een bezoeker van een Amsterdamse club in 2019.

Vorig jaar bracht hij een nacht in in de cel op het Spaanse eiland Ibiza door nadat zijn vriendin aangifte tegen hem had gedaan voor mishandeling. Later ontkende het stel in een gezamenlijke videoverklaring dat er sprake was geweest van fysiek geweld. Spanje liet hem daarna vrijuit gaan.

Lil Kleine brak in 2015 door met de nummer 1-hit Drank & Drugs, samen met Ronnie Flex. Ook speelde hij in een aantal films en was hij jurylid in The Voice of Holland. Op dit moment staat zijn album Ibiza Stories, waarin hij rapt over de vermeende mishandeling op Ibiza, op de eerste plaats in de Album top 100.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl