Rapper Lil Kleine
NOS Nieuws

Radiozender FunX stopt met boycot Lil' Kleine, zaak in Spanje niet verder opgepakt

De muziek van Lil' Kleine is weer te horen op FunX. De radiozender heeft de boycot van de rapper stopgezet. "Er ligt geen aanklacht meer tegen Lil' Kleine, dus dan kunnen wij ook de muziek weer draaien", bevestigt een woordvoerder.

Het radiostation deed Jorik Scholten, zoals de rapper echt heet, op 26 mei in de ban naar aanleiding van berichten dat hij zijn vriendin Jaimie Vaes had mishandeld. Dat was volgens de woordvoerder omdat het toen nog onduidelijk was wat er precies was gebeurd. "Nu Vaes en Scholten allebei aangeven dat er niets aan de hand is, starten we dan ook weer de muziek op."

Scholten belandde het weekend voor de boycot in de cel op Ibiza. Vaes deed aangifte tegen hem omdat hij haar zou hebben geslagen in hun hotel. De zaak werd geseponeerd wegens gebrek aan bewijs en Scholten kwam weer op vrije voeten. Vaes trok haar aanklacht in.

Ook deelde het stel later een statement waarin Scholten en Vaes beiden ontkennen dat er sprake is geweest van fysiek geweld. "De moeder van mijn kind, de vrouw van wie ik houd, zou ik nooit oprecht pijn doen. Dat is niet mijn bedoeling. Als ik je ooit pijn zou hebben gedaan, weet je dat dat niet de bedoeling was", zei Scholten in die video.

Het management van Scholten en Vaes bevestigde eerder dat er "een voorval" was geweest, maar wilde verder niet op de zaak ingaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl