NOS Sport

Griekspoor baalt in kil Ahoy van keuzes Krajicek: 'Thuisvoordeel is weg zo'

  • Franklin Stoker

    Redacteur NOS Sport

  • Franklin Stoker

    Redacteur NOS Sport

Met de uitschakeling van Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp is het ABN Amro-tennistoernooi donderdag zijn twee Nederlandse troeven kwijtgeraakt in het enkelspel.

Een domper voor directeur Richard Krajicek, die stiekem had gehoopt om voor het eerst sinds 2003 twee Nederlanders bij de laatste acht in Ahoy te hebben (toen Raemon Sluiter en Sjeng Schalken).

Waar Griekspoor dinsdag met een zwaarbevochten zege de fans nog op de banken kreeg, moest hij donderdagavond vanwege de coronamaatregelen aantreden in een kil en leeg stadion.

En daar was Griekspoor op z'n zachtst gezegd niet blij mee. "Voor mij als Nederlander wordt het thuisvoordeel weggehaald", baalde de tennisser na middernacht tegenover de pers. "Ik houd ervan om voor publiek te spelen, misschien had het een verschil kunnen maken."

'Nog liever om 9.00 uur'

Griekspoor had bij toernooidirecteur Richard Krajicek het verzoek neergelegd om donderdag - net als dinsdag - met publiek te spelen. Hij kreeg echter de laatste avondwedstrijd. Die is zonder publiek, dat moet vanwege de coronaregels om 22.00 uur naar huis. Griekspoor: "Dan had ik nog liever om 9.00 uur 's ochtends gespeeld."

Griekspoor had op publiek gehoopt: 'Moest ik me overheen zetten'

De tennisser beseft dat het ABN Amro-toernooi voor de dagindeling vanwege belangen rond internationale uitzendschema's met diverse partijen rekening moet houden, aangezien het evenement over de hele wereld te zien is.

Maar Griekspoor vindt wel dat Krajicek bij het opstellen van het schema de belangen van de Nederlanders steviger mag behartigen. "Botic speelde dinsdag zonder publiek en ik op donderdagavond. Dat moet in mijn ogen anders kunnen."

Volgend jaar geen Griekspoor in Ahoy?

Griekspoor voegde eraan toe dat hij heeft overwogen om dit jaar het ABN Amro-toernooi over te slaan, om in dezelfde periode een serie graveltoernooien in Zuid-Amerika te kunnen spelen.

"Ik kom graag in Ahoy, omdat ik hier mooie dingen heb laten zien. Het is ook een van de twee toernooien in Nederland. Maar vier weken in Zuid-Amerika spelen heeft zeker in mijn hoofd gezeten, omdat ik graag op gravel speel. Op die ondergrond voel ik me net wat beter."

Griekspoor had bij een overwinning ook op vrijdag de tweede avondpartij in Ahoy moeten spelen, wat wederom een duel zonder toeschouwers had betekend.

Hij hield er zelf een nare smaak aan over en sloot niet uit dat hij in 2023 wel voor de Zuid-Amerikaanse toernooien kiest. "Misschien wel."

Griekspoor vecht dapper in Ahoy, maar Fucsovics is te sterk

De frustraties van Griekspoor, kort na de nederlaag, vielen te begrijpen. Maar wellicht ging hij iets te snel voorbij aan het feit dat Krajicek en het ABN Amro-toernooi hem de voorbije jaren altijd hebben gesteund.

Griekspoor ontving dit jaar namelijk al voor de vijfde keer een wildcard voor het hoofdtoernooi in Ahoy.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl