Mario Götze viert zijn doelpunt

PSV na een helft al klaar met NAC en eerste halvefinalist KNVB-beker

Na twee nederlagen in de competitie heeft PSV zich kinderlijk eenvoudig geplaatst voor de halve finales van het KNVB-bekertoernooi. De nummer twee van de eredivisie won in Eindhoven met 4-0 van NAC Breda, dat elfde staat in de eerste divisie.

De laatste vier keer dat deze ploegen elkaar in de beker troffen (1994, 2004, 2007 en 2020) trok NAC aan het langste eind, maar ditmaal zat een verrassing er nooit in.

Joël Drommel keerde bij PSV terug onder de lat nadat hij in het verloren competitieduel met AZ nog was gepasseerd ten faveure van Yvon Mvogo.

Kwartfinales KNVB Beker

De sluitpost van de Eindhovenaren, die tijdens de gehele wedstrijd bijna niets te doen kreeg, zag zijn ploeg al snel op voorsprong komen. De thuisploeg begon sterk en kwam na acht minuten spelen op 1-0 via een kopbal van Noni Madueke.

Twee keer Götze

Nog voor rust was de wedstrijd beslist; Mario Götze vond met een schot uit de draai het net en niet veel later maakte de Duitser er met een intikker 3-0 van.

PSV was ook na rust oppermachtig, kreeg kans op kans via onder meer Ritsu Doan, Yorbe Vertessen, Erick Gutierrez en Cody Gakpo, maar alleen laatstgenoemde wist nog te scoren. De oranje-international kwam vanaf links naar binnen en krulde de bal fraai in de hoek.

Bekijk hieronder de reacties van PSV-trainer Roger Schmidt en PSV-speler Jordan Teze.