NOS Voetbal

Schmidt over aankondiging vertrek PSV: 'Voor de club de beste timing'

Schmidt over aankondiging vertrek PSV: 'Voor de club de beste timing'

"Ik wil de club niet het gevoel geven dat ik nog wil onderhandelen. Daarom heb ik het nu gezegd. Ik denk dat ik zo het eerlijkst ben, voor de club is dit de beste timing", aldus PSV-trainer Roger Schmidt. Midden in het seizoen heeft hij laten weten zijn na dit seizoen aflopende contract niet te verlengen. Volgens sommigen een vreemde timing.

PSV is nog met Ajax en Feyenoord verwikkeld in de titelstrijd, al is de achterstand op Ajax opgelopen tot vijf punten na de thuisnederlaag tegen AZ afgelopen weekend (1-2). Verder is de ploeg nog actief in Europa - Maccabi Tel Aviv wacht volgende week in de Conference League - en ontvangt het dinsdagavond NAC Breda in het nationale bekertoernooi. Maar Schmidt denkt toch dat dit voor PSV het beste is.

Beslissing gemaakt na Ajax

Waarom Schmidt niet al in de winterstop zijn keuze had doorgegeven komt volgens de Duitser omdat hij het toen nog helemaal niet wist. Hij nam pas na de thuisnederlaag tegen Ajax (1-2) op 23 januari tijd om na te denken en kwam tot de conclusie dat hij het na twee seizoenen in Eindhoven welletjes vindt.

Daarna lichtte hij de club meteen in. "Het is het meest respectvol om dit niet voor je te houden. Ik wilde het zo snel mogelijk zeggen. Dat je dan de eerste wedstrijd na de aankondiging direct verliest, lijkt mensen gelijk te geven dat dit geen goede timing was. Maar als we wel hadden gewonnen, had je er niemand over gehoord."

Het lot van de trainer, zo noemt Schmidt het. De 54-jarige Duitser was voor PSV onder meer coach bij Bayer Leverkusen en Red Bull Salzburg. Met die laatste club blies hij Ajax in 2014 twee keer van het veld in de Europa League.

Met name de hoge intensiteit en 'pressing' van zijn teams viel op, en bij zijn presentatie bij PSV in 2020 werd die speelstijl als een van de doelstellingen genoemd. Hij won in anderhalf jaar tijd één prijs in Eindhoven: de Johan Cruijff Schaal begin dit seizoen door een 4-0 overwinning op Ajax.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl