PSV verliest topper van AZ na blunder keeper Mvogo (1-2)

Bekijk de samenvatting van PSV-AZ

PSV-coach Roger Schmidt besloot Joel Drommel in de topper tegen AZ te passeren en Yvon Mvogo een kans te geven. Uitgerekend door een blunder van de Zwitserse doelman verliest PSV in Eindhoven met 1-2.

Drommel was de afgelopen tijd niet betrouwbaar gebleken, gaf Schmidt vooraf als uitleg voor de keeperswissel. Een stevige beslissing die totaal verkeerd zou uitpakken.

Voor PSV was er aanvankelijk weinig aan de hand. De thuisploeg opende sterk en kwam na twintig minuten op 1-0 via een snoeiharde kopbal van Armando Obispo.

Kansen schaars

PSV liet daarna aanvallend weinig meer zien en uit het niets maakte Bruno Martins Indi de 1-1, na goed werk van AZ-aanvoerder Owen Wijndal.

• ANP
    Bruno Martins Indi is blij
    Vertessen is dicht bij de 2-1, maar Vindahl redt
    Eran Zahavi in actie

PSV ging in de rommelige tweede helft nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong, met invallers Eran Zahavi en Yorbe Vertessen als verse krachten. De kansen bleven echter schaars.

Dure fout

Een kwartier voor tijd hielp Mvogo AZ een handje. De keeper blunderde waarna Jesper Karlsson simpel kon scoren. Een dure fout. Het slotoffensief van PSV was vruchteloos.

De Eindhovenaren leden na de 1-2 tegen Ajax de tweede nederlaag op rij en hebben er bovendien een keepersprobleem bij. Ook de tweede doelman toonde zich onbetrouwbaar.

Kijk hieronder naar de reactie van PSV-coach Schmidt.

Schmidt baalt van blunder Mvogo: 'Hij was op de training goed bezig'