Joey Veerman na zijn winnende treffer Pro Shots

Joey Veerman heeft zijn basisdebuut bij PSV opgeluisterd met een doelpunt. De Volendammer nam tegen Telstar de 2-1 voor zijn rekening en schoot de Eindhovenaren zo hoogstpersoonlijk naar de kwartfinales van de KNVB-beker.

In aanloop naar de topper in de eredivisie tegen Ajax dacht PSV tegen de nummer dertien van de eerste divisie z'n krachten te kunnen sparen, maar dat bleek een verkeerde inschatting.

Telstar, dat wegens blessures negen spelers moest missen, nam voor rust zelfs brutaal de leiding en dat was op dat moment niet eens onverdiend. Centrale verdediger Ozgur Aktas kopte raak uit een corner, nadat doelman Joël Drommel mis had getast. Kort daarvoor zeilde een vrije trap van Ozan Kökçü via de PSV-muur maar net naast.

Telstar viert in Eindhoven de 0-1 ANP

PSV, met ook de 19-jarige Fodé Fofana als basisdebutant, wist nauwelijks te imponeren. Toch kwam het na ruim een halfuur op gelijke hoogte. Veerman stuurde Bruma de diepte in. De Portugees omspeelde vervolgens keeper Ronald Koeman en rondde beheerst af.

De koploper van de eredivisie schrok vlak voor rust nog even bij een bal op de paal van Gyliano van Velzen, al stond de aanvaller daarbij buitenspel. Aan de andere kant keerde Koeman pogingen van Yorbe Vertessen en Philipp Mwene.

Gakpo en Doan in de ploeg

Trainer Roger Schmidt greep halverwege in en bracht Cody Gakpo en Ritsu Doan in de ploeg voor Bruma en Fofana. Drommel hield niet veel later Aktas van zijn tweede treffer af door zijn kopbal knap te keren.

Na iets meer dan een uur spelen stond Veerman op de juiste plek bij een teruggetrokken bal van de mee opgekomen Mwene. De van sc Heerenveen overgekomen middenvelder bekroonde zo zijn basisdebuut met zijn eerste goal voor PSV.

'PSV komt wat centimeters tekort'

In de slotfase kopte de ingevallen Eran Zahavi nog op de paal. Bij het moedige Telstar waren de krachten weggevloeid om nog tot een slotoffensief te komen.

Statistieken PSV - Telstar

STER reclame