Interim-trainer Tobiasen met Heerenveen onderuit bij Fortuna Sittard

Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard-sc Heerenveen

Ole Tobiasen heeft weinig plezier beleefd aan zijn eerste wedstrijd als interim-trainer van sc Heerenveen. De Deen, opvolger van de twee weken geleden weggestuurde Johnny Jansen, zag zijn ploeg in Zuid-Limburg met 2-0 verliezen van Fortuna Sittard.

Terwijl de vorige maand naar FC Utrecht verhuisde spits Henk Veerman eerder op de avond belangrijk was voor zijn nieuwe club en zelfs de winnende treffer produceerde, zat de van Bologna gehuurde vervanger Sydney van Hooijdonk nog niet bij de Friese selectie en nam de voor twee miljoen euro aangetrokken Amin Sarr aanvankelijk naast Tobiasen plaats op de reservebank.

Ole Tobiasen

Een half uur voor tijd mocht de Zweed zijn debuut maken, maar hij kon het verschil niet maken. Heerenveen keek toen nog tegen een 1-0 achterstand aan tegen de tegen degradatie strijdende nummer zeventien van de ranglijst.

Twee keer Flemming

Zian Flemming had na een kwartier de score geopend, een minuut nadat Thom Haye bij zijn debuut voor de noordelingen met een hard schot de binnenkant van de paal had geraakt.

De sterk keepende Yanick van Osch voorkwam kort voor rust dat Anthony Musaba de gelijkmaker binnenschoot. Na de rust reageerde hij alert bij een prachtige uithaal van Sarr. Twintig minuten voor tijd kreeg Flemming het voor de tweede keer op zijn heupen en schoot hij na een hoekschop de bal kunstig in het vijandelijke doel.

Door de zege, de eerste in eigen huis na drie nederlagen en een gelijkspel, passeerde Fortuna concurrent Sparta, dat zondag op bezoek gaat bij Feyenoord.