Ole Tobiasen
NOS Voetbal

Assistent Tobiasen maakt seizoen af als hoofdtrainer bij Heerenveen

Trainer Ole Tobiasen is tot het einde van het seizoen aangesteld als hoofdtrainer van sc Heerenveen. De Deen was al actief bij de Friese club. Afgelopen zomer keerde hij terug in het Abe Lenstra-stadion als assistent van de vorige week ontslagen Johnny Jansen. Tussen 1995 en 1997 was Tobiasen actief als speler.

Jansen werd ontslagen vanwege tegenvallende resultaten. Heerenveen, dat de laatste vier wedstrijden verloor - inclusief het bekertreffen met Go Ahead Eagles -, staat momenteel op de tiende plaats in de eredivisie met 25 punten uit 20 wedstrijden. Zaterdag maakt Tobiasen zijn debuut in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Tobiasen stond in 2019 voor het eerst op eigen benen als trainer op het hoogste niveau, daarvoor was hij onder meer jeugd- en assistent-trainer bij NAC Breda en Sparta Rotterdam. Bij Heerenveen krijgt hij assistentie van Peter Reekers, Jeffrey Talan en keeperstrainer Ruud Hesp, die al deel uitmaakten van de staf.

Voortzetting huidige staf beste optie

Volgens technisch manager Ferry de Haan is het behouden van de huidige staf de beste oplossing. "Na het vertrek van Johnny hadden we drie opties: het aanstellen van een interim-trainer van buitenaf, het direct contracteren van een trainer voor de lange termijn of het seizoen afmaken met de huidige technische staf. Wij denken dat deze oplossing het beste is en dat deze staf elkaar goed aanvult. Het is goed dat we nu snel duidelijkheid kunnen verschaffen aan de staf en de groep", besloot De Haan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl