NOS Wielrennen

Groenewegen boekt tweede ritzege in Saudi-Arabië, geen tweede zege voor Jakobsen

Dylan Groenewegen heeft zijn tweede ritzege in de Ronde van Saudi-Arabië te pakken. De 28-jarige renner klopte de Brit Dan McLay in de sprint.

Gisteren won Groenewegen zijn eerste etappe, toen hij onder anderen sprinter Caleb Ewan achter zich liet.

Groenewegen wint weer in de Ronde van Saudi-Arabië

In de rit van vandaag reed zijn Australische rivaal al voor de finish lek. Dat scheelde in de eindfase een slok op de borrel.

Na vijf etappes in de Ronde van Saudi-Arabië is de Belg Maxim Van Gils de leider in het klassement. De best geklasseerde Nederlander is Danny van Poppel, die op de vijfde plek staat.

De renner van Bora-Hansgrohe, die vandaag in de sprint keurig vierde werd, heeft 54 seconden achterstand op Van Gils.

Op de weg terug

Groenewegen maakte deze winter de overstap van Jumbo-Visma naar BikeExchange. Vanwege de klassementsambities van de Nederlandse ploeg kon hij bij Jumbo-Visma niet rekenen op een plek in de Tourselectie.

Bij de Australische ploeg begint Groenewegen aan een nieuw hoofdstuk na een moeilijke periode in zijn loopbaan.

Vorig seizoen maakte hij in de Ronde van Italië zijn rentree in het peloton, nadat hij een schorsing van negen maanden had uitgezeten voor zijn rol in de heftige valpartij van Fabio Jakobsen, die overigens deze week in de Ronde van Valencia ook al een zege boekte.

Fabio Jakobsen ontkurkt de champagne na de door hem gewonnen tweede rit in de Ronde van Valencia.

Vandaag slaagde Jakobsen er niet in om zijn tweede dagzege bij te schrijven. De topsprinter van QuickStep-AlphaVinyl raakte ingesloten in de sprint van de vierde etappe over 193 kilometer van Orihuela naar Torrevieja.

De winst ging verrassend naar de Italiaan Matteo Moschetti, die de Spanjaard Manuel Peñalver en de Noor Alexander Kristoff voor wist te blijven. De leiderstrui bleef in handen van de Rus Aleksandr Vlasov.

Jumbo-Visma en DSM naar huis vanwege corona

Sam Oomen en Milan Vader, de beste Nederlanders in het klassement van de Ronde van Valencia, moesten vanochtend de Ronde van Valencia verlaten vanwege coronabesmettingen binnen hun ploeg Jumbo-Visma.

Ook de andere Nederlandse formatie, Team DSM, ging om die reden niet meer van start.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl