De ploeg van Jumbo-Visma tijdens het trainingskamp in Spanje
NOS Wielrennen

Jumbo-Visma trekt zich na coronagevallen terug uit Ronde van Valencia

De Ronde van Valencia zit er voor Jumbo-Visma alweer op. Twee renners uit het team raakten besmet met het coronavirus, reden genoeg voor de ploeg zich terug te trekken.

"Aangezien niet kan worden uitgesloten dat er nog meer mensen positief testen, is daartoe ter bescherming van anderen, binnen en buiten het team, besloten", meldt Jumbo-Visma op de eigen site.

Alle voorzorgsmaatregelen werden getroffen, maar corona bleek niet buiten de deur te houden. "Vanaf drie dagen voor de start werd dagelijks bij alle teamleden, zowel renners als staf, een coronatest uitgevoerd om in het belang van ieders gezondheid adequaat te kunnen handelen."

Ook het Nederlandse Team DSM zet om coronabesmettingen een punt achter de Ronde van Valencia. Gisteren maakte het Australische BikeExchange-Jyco al bekend zich terug te moeten trekken.

De Ronde van Valencia gaat zijn vierde dag in. Jumbo-Visma-renners Milan Vader en Sam Oomen eindigden gisteren op een knappe twaalfde en dertiende plek in de koninginnenrit.

De Rus Aleksander Vlasov rijdt in de leiderstrui. Hij versloeg favoriet Remco Evenepoel gisteren in de laatste kilometers en nam de eerste plek in het klassement van hem over.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl