NH Nieuws
In samenwerking met
NH Nieuws
NOS Nieuws

Erehaag bij afscheid verongelukte vriendinnen in Alkmaar

Familie en vrienden hebben in Alkmaar de laatste eer betuigd aan twee vrouwen van 77 en 84 die vorige week om het leven kwamen bij een aanrijding.

Langs de Vondelstraat, waar het ongeluk plaatsvond, vormden zo'n honderd aanwezigen een erehaag voor de rouwstoet. "Een verdrietige dag, net zoals het weer", vertelt de kleindochter van de 77-jarige Lies. Haar familie organiseerde de herdenking voorafgaand aan de uitvaart.

Naast de erehaag werd ook een minuut stilte gehouden. Ook werden er op de plek van het ongeluk bloemen neergelegd. "Ik ken Lies al vijftien jaar en kwam iedere week bij haar langs. Dit had niet mogen gebeuren", zegt een van de aanwezigen tegen NH Nieuws.

In de aanloop naar de erehaag is de familie in de rouwstoet langs verschillende plekken in Heiloo, de woonplaats van de twee vrouwen, gereden. Na de herdenking op de Vondelstraat begon de uitvaart. Het andere slachtoffer, Joke, is gisteren al in besloten kring begraven.

Het ongeluk gebeurde 's avonds op de kruising van de Vondelstraat en de Arcadialaan. De twee vrouwen reden na een avondje kaarten naar huis, toen ze van de zijkant werden geramd door een andere auto. Lies overleed ter plekke aan haar verwondingen, Joke bezweek later in het ziekenhuis.

De betrokken automobilist, een 24-jarige man uit Alkmaar, is aangehouden. Na verhoor werd hij weer vrijgelaten omdat er volgens de politie geen aanleiding was om ervan uit te gaan dat hij opzettelijk de aanrijding heeft veroorzaakt. Hij wordt nog wel verdacht van het veroorzaken van het ongeluk en het rijden onder invloed.

Door verklaringen van omwonenden en video's die rondgingen, werd na het ongeluk gespeculeerd over een straatrace. Maar volgens de politie is het nog te vroeg voor conclusies. Ook de advocaat van de verdachte spreekt tegen dat zijn cliënt meedeed aan een straatrace.

Advertentie via Ster.nl