Het ongeval gebeurde op de kruising van de Vondelstraat en de Arcadialaan in Alkmaar
NOS NieuwsAangepast

Verdachte dodelijke aanrijding Alkmaar voorlopig vrijgelaten

De 24-jarige man die werd opgepakt na een auto-ongeluk in Alkmaar woensdagavond waarbij twee vrouwen om het leven kwamen, is na verhoor weer vrijgelaten.

Volgens een woordvoerder van de politie is er vooralsnog geen aanleiding om ervan uit te gaan dat hij opzettelijk de aanrijding heeft veroorzaakt. De man blijft wel verdacht van het veroorzaken van het ongeluk en het rijden onder invloed.

"Mijn cliënt kwam van zijn werk en had een paar biertjes te veel op", zegt de advocaat van de 24-jarige man. De verdachte ontkent dat hij meedeed aan een straatrace. "Het was niet dat hij als een crimineel op de weg zat. We moeten afwachten wat de rol van alle betrokkenen was en wie verkeersovertredingen heeft gemaakt. Mijn cliënt vindt het vreselijk wat er gebeurd is, afschuwelijk voor de nabestaanden."

Woensdagavond rond 22.50 uur botsten twee auto's op elkaar op een kruising in Alkmaar. De 77-jarige vrouwelijke bestuurder van een van de auto's overleed diezelfde avond nog. De 84-jarige passagier werd naar het ziekenhuis gebracht en overleed gisteren aan haar verwondingen. Beide slachtoffers kwamen uit Heiloo.

Een ooggetuige en een kleindochter van de omgekomen bestuurder vertellen over het ongeluk:

Dodelijke aanrijding na vermoedelijke straatrace in Alkmaar

Te vroeg voor conclusies

Getuigen zeiden na het ongeluk dat er sprake was van een straatrace, maar de politie vindt het nog te vroeg om dat te zeggen. "Over het dodelijk ongeval doen veel verhalen en speculaties de ronde op sociale media", zegt een woordvoerder. "Wij moeten eerst al het bewijs verzamelen, alle getuigen spreken en even goed de tijd nemen om alles uit te zoeken voordat we conclusies kunnen trekken."

De politie roept iedereen met concrete kennis over de aanrijding op om die informatie te delen. De verdachte is na berichten op sociale media met de dood bedreigd en zit volgens zijn advocaat ondergedoken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl