Fabio Jakobsen wint in de Ronde van Valencia
NOS WielrennenAangepast

Jakobsen oppermachtig in Ronde van Valencia, Dekker uit koers na val in ravijn

Fabio Jakobsen heeft de tweede etappe van de Ronde van Valencia op zijn naam geschreven. De 25-jarige renner van Quick Step-Alpha Vinyl was heer en meester in de sprint en boekte zo zijn eerste zege van het wielerseizoen.

Jakobsen zei last te hebben gekregen van kramp in zijn benen aan het einde van de race. "Het was warm vandaag en het zijn de eerste wedstrijden van het seizoen. Ik heb hard moeten werken voor deze overwinning."

In de heuvelachtige rit over 171,5 kilometer, van Bétera naar Torrent, reed een groepje met daarin Nederlander Mathijs Paasschens geruime tijd aan de leiding.

Nadat zij waren ingerekend, maakte het peloton zich op voor een sprint. Op zo'n dertien kilometer van de finish was er nog wel even schrik toen David Dekker in de afdaling van de laatste klim een bocht miste.

De renner van Jumbo-Visma wist zelfstandig uit het ravijn te klimmen, maar moest de strijd toch staken. "Lichamelijk heb ik een flinke klap gemaakt. Mijn linkerbil is echt heel dik en ik heb schaafwonden op mijn schouder door de takken", zei hij na afloop.

In de straten van Torrent toonde de Nederlandse topsprinter Jakobsen zijn klasse door Juan Sebastián Molano Benavides en Elia Viviani ruim voor te blijven.

Quick Step-Alpha Vinyl kon daardoor opnieuw juichen, want klassementsleider Remco Evenepoel won woensdag al de openingsetappe.

De Ronde van Valencia duurt nog tot en met zondag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl