1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Box to Box Pictures
NOS Voetbal

Oer-PSV'er Hendrix over keuze voor Feyenoord: 'Ik deel nog steeds dezelfde vijand'

Als oer-PSV'er Jorrit Hendrix ooit terug zou keren in de eredivisie, dan zou dat toch alleen maar bij PSV kunnen zijn? Een andere stad verkiezen boven Eindhoven, dat zou middenvelder toch niet kunnen maken?

Nu is het 'kind van de club' - Hendrix doorliep de PSV-jeugdopleiding en speelde acht jaar in het eerste - terug in de eredivisie na anderhalf jaar Spartak Moskou, maar we zien hem niet in het Philips Stadion. Wel in De Kuip.

"Als er dan een andere club in Nederland is, zou dat voor mijn gevoel alleen maar Feyenoord kunnen zijn. Feyenoord en PSV zijn altijd concurrenten geweest, maar volgens mij nooit echte rivalen, zoals Ajax dat is."

Als verraad richting Eindhoven voelt de keuze voor Feyenoord dan ook niet voor Hendrix. "Ik deel nog steeds dezelfde vijand", wijst de middenvelder richting Amsterdam.

Oer-PSV'er Hendrix over keuze voor Feyenoord: 'Ik deel nog steeds dezelfde vijand'

De 26-jarige Hendrix vertrok vorig jaar in de winter bij PSV na 17 jaar te hebben rondgelopen op De Herdgang. Bij Spartak Moskou wachtte de eenmalig Oranje-international "een mooi avontuur", maar dat liep even anders. Dat avontuur beperkte zich vaak tot de reservebank.

"Ik heb er nu nog steeds geen spijt van dat ik toen die keuze heb gemaakt, alleen sportief heeft het niet heel goed uitgepakt, helaas", zegt Hendrix. "Voor mijn gevoel heb ik niet echt een kans gehad mezelf te laten zien."

Ongelukkig was Hendrix niet in de Russische hoofdstad. "Het leven daar was prima, hadden alles goed op de rit. Ik kom echt niet met hangende pootjes terug." Hendrix wilde vechten voor zijn kans in Moskou, maar toen meldde Feyenoord zich als huurkandidaat.

ANP
Hendrix in 2017 namens PSV tegen Feyenoord

In zijn anderhalf jaar in Rusland hield Hendrix de eredivisie vanuit zijn appartement in Moskou nauwlettend in de gaten. Ook Feyenoord, en dan met name Guus Til, die Feyenoord ook huurt van Spartak Moskou. De nieuwe technische staf in Rotterdam viel Hendrix gelijk op, en daarmee "een nieuwe visie, een ietwat andere speelstijl en dat zie je gewoon terug in de wedstrijden."

'Ik zie mogelijkheden'

Toen Feyenoord zich meldde om Hendrix voor anderhalf jaar te huren, wilde hij eerst een gesprek met trainer Arne Slot. "Over wat zijn visie is en hoe hij mij ziet."

Slot liet anderhalve week geleden blijken op zoek te zijn naar verbreding van de selectie. "Het is niet zeker dat we in de tweede seizoenshelft weer bijna geen blessures zullen hebben en vaak zijn er in de tweede seizoenshelft ook schorsingen. En je hebt met corona te maken. Dus het is handig dat je ook in de breedte een aantal spelers hebt."

Hendrix, die zal moeten vechten voor een plek op het middenveld, ziet "een team dat staat en draait, maar ik heb de keuze voor Feyenoord niet voor niets gemaakt en zie zelf mogelijkheden." De Limburger heeft nog zo'n drie maanden om zich in de basis te spelen voor een bijzondere dag. Op zondag 8 mei ontvangt zijn nieuwe club Feyenoord zijn oude club PSV.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl