NOS Nieuws

S10 in eerste halve finale Songfestival, Aboutaleb draagt sleutel over aan Turijn

Zangeres S10, die Nederland vertegenwoordigt bij het Eurovisie Songfestival, is ingedeeld in de eerste halve finale op dinsdag 10 mei. Ze is aan de beurt in de eerste helft van show, zo werd bekend tijdens de loting voor de halve finales in het Italiaanse Turijn. De exacte volgorde wordt later bekendgemaakt.

De eerste halve finale trapt af met onder meer Albanië, Bulgarije en Moldavië. Naast Nederland volgen ook nog Zwitserland en Oekraïne in de eerste helft. In de tweede helft van de eerste halve finale komen Oostenrijk, Denemarken, Rusland, IJsland en Griekenland nog aan bod.

De tweede halve finale is twee dagen later, op donderdag 12 mei. Daarin treden onder meer Australië en België op. Van elke halve finale mogen tien acts door naar de finale. Die is op zaterdag 14 mei in Turijn.

In Turijn vindt over iets minder dan vier maanden het Songfestival plaats; de Italiaanse band Måneskin had vorig jaar het liedjesfestijn gewonnen in Rotterdam.

Een samenvatting van de hoogtepunten van vorig jaar zie je in deze video:

De hoogtepunten van het Songfestival in 6 minuten

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam was aanwezig bij de loting in het Palazzo Madama, het stadspaleis van Turijn. Hij droeg er volgens traditie een speciaal ontworpen sleutel over aan zijn ambtgenoot. De sleutel was dit keer gemaakt in Rotterdam.

Bij de overhandiging had Aboutaleb nog een boodschap aan de burgemeester van Turijn: "Het is hard werken: het gaat over budgetten, veiligheid, beveiliging, de gastheer zijn, maar het wordt een prachtige show."

Kijk hier de loting terug, met de sleuteloverdracht met burgemeester Aboutaleb:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl