NOS Sport

Gehavende handballers eervol ten onder tegen wereldkampioen Denemarken op EK

Gehavende handballers eervol ten onder tegen wereldkampioen Denemarken op EK

De gehavende Nederlandse handballers hebben de derde wedstrijd in de hoofdronde van het EK verloren van Denemarken. Oranje was simpelweg een maatje te klein voor de regerend wereldkampioen, die met 35-23 zegevierde.

Het coronavirus waart als een spook door de Nederlandse selectie. Met maar liefst twaalf positieve gevallen (spelers en stafleden) zijn de handbalmannen niet te benijden. Trainen tussen de wedstrijden doen de overgebleven spelers niet meer, buiten de wedstrijden wordt onderling contact zoveel mogelijk vermeden. Onder anderen topscorer Kay Smits zit in isolatie na een positieve test.

Bekijk hieronder de interviews met Kay Smits en Dani Bajiens voorafgaand aan het duel:

Ook spelmaker Luc Steins kwam niet in actie. Niet vanwege een coronabesmetting, Steins kreeg rust met het oog op de laatste groepswedstrijd.

De Denen, in Tokio winnaar van olympisch zilver, dwongen Oranje vanaf het begin van het duel tot schoten uit de tweede lijn. In de eerste tien minuten troffen die nog regelmatig doel, maar daarna stokte de productie.

Denemarken liep aan de hand van Mikkel Hansen voor rust uit simpel uit naar 21-12. Na rust nam Denemarken iets gas terug, omdat ook de wereldkampioen enkele spelers rust gaf. Nederland beperkte met prima spel de schade.

De Denen verzekerden zich met de overwinning van een plek in de halve finales.

De stand in de groep van Oranje

1. Denemarken* 4-8
2. Frankrijk 3-4
3. IJsland 4-4
4. Montenegro 3-2
5. Kroatië 4-2
6. Nederland 4-2

Woensdag (18.00 uur) spelen de handballers de laatste groepswedstrijd tegen Kroatië. Als Oranje er in slaagt derde te worden, speelt het nog een wedstrijd om de vijfde plaats tegen de nummer drie uit de andere groep.

Eindigt Nederland bij de laatste drie, zit het EK er na deze hoofdronde op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl