Simona Halep viert haar overwinning in de derde ronde van de Australian Open

Halep lijkt na blessureleed weer op de oude Halep, Sabalenka dieselt door

Simona Halep heeft zich voor de zevende keer in haar loopbaan geplaatst voor de vierde ronde op de Australian Open. De verliezend finaliste van 2018 rekende met 6-2, 6-1 af met Danka Kovinic.

Kovinic, de nummer 98 van de wereld, was eerder verantwoordelijk voor de uitschakeling van de Britse favoriete Emma Raducanu en ze werd de eerste Montenegrijnse tennisster in de derde ronde van een grandslamtoernooi. Ze speelde echter te slordig om Halep partij te kunnen bieden.

Halep, de voormalig nummer één van de wereld, is vanwege blessureleed gezakt naar de vijftiende plaats. In Melbourne ontpopt ze zich in rap tempo als een van de favorieten voor de eindzege. De Roemeense tennisster, die in 2022 nog ongeslagen is, verloor in de eerste drie rondes slechts elf games.

In de vierde ronde stuit Halep op Alizé Cornet. De Française rekende in drie sets af met de als 29ste geplaatste Sloveense Tamara Zidansek.

Sabalenka houdt hoofd koel

Ook Aryna Sabalenka bereikte in Melbourne de vierde ronde van de Australian Open. De als tweede geplaatste Wit-Russin was met 4-6, 6-3, 6-1 Markéta Voundrousová de baas. Voor de derde opeenvolgende keer begon Sabalenka niet best: opnieuw verloor ze de eerste set.

Aryna Sabalenka houdt het hoofd koel in haar derderondepartij bij de Australian Open

En opnieuw grossierde Sabalenka in dubbele fouten. In haar eerste partij sloeg ze twaalf dubbele fouten, in de tweede ronde negentien en nu stonden er tien achter haar naam.

In de tweede set schroefde Sabalenka haar niveau rap omhoog en was Vondrousová kansloos. In de volgende ronde wacht de Estse Kaia Kanepi, van wie ze vorig jaar in de derde ronde verloor. Wint Sabalenka, dan staat ze voor het eerst in de kwartfinales van de Australian Open.

Belgische Mertens stoot door

Ook Elise Mertens meldde zich voor de vierde keer in vijf jaar in de vierde ronde van de Australian Open. De Belgische nummer 26 van de wereld rekende in twee sets af met de Chinese Zang Shuai: 6-2, 6-2.

Elise Mertens rekende in twee snelle sets af met de Chinese Zhang Shuai

Mertens hield daarmee een bijzondere reeks in stand: al zestien grandslamtoernooien op rij bereikte ze minimaal de derde ronde. Niemand in het huidige circuit kan aan die reeks tippen.

Haar beste prestatie op de Australian Open was bij haar debuut in 2018: toen haalde Mertens de halve finales.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl