Mohamed Ihattaren in dienst van PSV ANP

Ajax heeft zich gemengd in de strijd om Mohamed Ihattaren. Na FC Utrecht richt Ajax de pijlen op de 19-jarige linkspoot, die sinds afgelopen zomer onder contract staat bij Juventus.

Vanuit sportief oogpunt lijkt Ajax zijn voorkeur te hebben, aangezien Ihattaren onlangs aangaf graag in de top van de eredivisie te spelen. Volgens Voetbal International heeft Ihattaren al een uitgebreid gesprek gevoerd met Ajax-trainer Erik ten Hag.

Ten Hag lijkt het wel aan te durven, de trainer die in het verleden ook Nacer Barazite en Zakaria Labyad weer aan het voetballen heeft gekregen. Jongens die hun talenten leken te verkwanselen, maar hun carrière na een paar verloren jaren weer op de rit kregen.

Bergwijn te duur

Ajax is na het vertrek van David Neres op zoek naar aanvallende versterking. Oranje-international Steven Bergwijn lijkt toch wat duurder dan in eerste instantie werd ingeschat, zeker na zijn heldenrol van woensdagavond.

Ook FC Utrecht probeert al weken om Ihattaren terug naar de eredivisie te halen, maar zijn huidige situatie zorgt voor een zeer gecompliceerde situatie. Juventus kocht de aanvaller afgelopen zomer van PSV en verhuurde hem direct aan Sampdoria.

Zonder een minuut in actie te komen, vertrok Ihattaren weer bij die club. Dit tot grote woede van de beleidsbepalers bij Sampdoria, die juridische stappen tegen Ihattaren overwegen.

Utrecht hoopt Ihattaren te verleiden tot een terugkeer naar de veilige omgeving van zijn geboortestad, waar hij tijdens zijn voetballoze periode ook zijn conditie op peil hield. Inmiddels traint Ihattaren met Gerald Vanenburg, die afgelopen jaar al meer werkzaamheden verrichtte voor Ajax.

STER reclame