Steven Bergwijn viert een van zijn doelpunten tegen Leicester City AFP

Steven Bergwijn beleefde woensdagavond "een jongensdroom". Tien minuten voor tijd mocht de aanvaller van Tottenham Hotspur invallen in de Premier League-wedstrijd tegen Leicester City en door twee late goals van Bergwijn wonnen de Spurs uiteindelijk met 3-2.

Bergwijn draaide het duel om met twee doelpunten in blessuretijd: in de 95e en 97e minuut. "Het is fantastisch", vertelde hij na afloop. "Het is de droom van elke jongen om een wedstrijd op deze manier om te draaien. De fans hebben een geweldige dag gehad. De trainer vertelde me dat ik moest scoren en ik heb twee keer gescoord."

De sensationele invalbeurt van Bergwijn komt op een belangrijk moment in de transferperiode. Ajax wil de 24-jarige aanvaller hebben als vervanger van de naar Sjachtar Donetsk vertrokken David Neres. Directeur voetbalzaken Marc Overmars was al in vergaande onderhandeling met Spurs, maar rond kwam de deal nog niet. Ook Bergwijn stond open voor een vertrek naar Amsterdam.

De situatie kan na woensdagavond zomaar veranderd zijn.

Spurs-trainer Antonio Conte benadrukte namelijk nog maar eens dat hij Bergwijn niet kwijt wil. "Hij is voor ons een belangrijke speler, omdat hij eigenschappen heeft die we in onze ploeg niet veel hebben. Hij is een creatieve speler en ik denk dat hij blij is om bij ons te blijven."

Conte over supersub Bergwijn: 'Weinig spelers in selectie met creativiteit van Bergwijn'

Conte: "Steven is technisch goed, hij kan zijn man voorbij en hij is in goede fysieke conditie. Hij is een belangrijke optie voor mij: ik kan hem in de basis zetten, maar ook later in de wedstrijd brengen."

De Britse dagbladen pakken flink uit over de avond in Leicester. Volgens The Daily Mail zorgde Bergwijn ervoor "dat niemand deze wedstrijd ooit zal vergeten". Bergwijn gaf de Spurs-fans "een delirium", schrijft The Guardian.

En "sinds de overwinning op Ajax vierde Tottenham niet zo feest", constateert The Sun. De krant suggereert dat Tottenham Hotspur zich wel eens anders kan gaan opstellen in de onderhandelingen over een vertrek van Bergwijn.

Terug naar Ajax?

De 24-jarige Bergwijn speelde zes jaar in de jeugdopleiding van Ajax, maar nooit in het eerste elftal. In 2011 vertrok hij naar PSV, waar hij uitgroeide tot een belangrijke speler. Hij maakte twee jaar geleden de overstap van PSV naar Tottenham Hotspur voor ongeveer 30 miljoen euro. Hij heeft nog een contract tot 2025.

STER reclame