Steven Bergwijn (Tottenham)

Nog 12 dagen transfermarkt: komen Bergwijn en Ihattaren terug naar eredivisie?

Op 31 januari loopt de winterse transfermarkt af. Met een kleine twee weken te gaan maken we de tussenbalans op.

Haalt PSV nog een vervanger voor de geblesseerde André Ramalho, neemt Ajax nog verdere stappen om Steven Bergwijn te strikken, waar ligt de nabije toekomst van Riechedly Bazoer en komt Mohamed Ihattaren terug naar de eredivisie?

Pröpper stopt, Veerman komt bij PSV

In: Joey Veerman. Uit: Davy Pröpper (gestopt), Dante Rigo (Beerschot).

Na het plotselinge einde aan de loopbaan van Davy Pröpper sloeg PSV zijn slag bij sc Heerenveen met het halen van middenvelder Joey Veerman.

Voor een vertrek van spits Eran Zahavi hoeft PSV niet meer bang te zijn. In samenspraak met zijn familie heeft de Israëlische spits besloten te blijven. Na twee inbraken waarmee zijn gezin vorig jaar mei en december in Amsterdam geconfronteerd werd, overwoog Zahavi terug te keren naar Israël. Zahavi herstelt momenteel van een knieblessure.

Joey Veerman tegen FC Groningen

Een enkelblessure houdt verdediger André Ramalho maanden aan de kant. Danilho Doekhi van Vitesse en de Bosniër Anel Ahmedhodzic van Malmö FF worden genoemd, nog niet meer dan dat.

Middenvelder Ibrahim Sangaré, die nu met Ivoorkust op de Afrika Cup speelt, mag zich verheugen op de belangstelling van het kapitaalkrachtige Newcastle United.

Brobbey thuis bij Ajax, wachten op Bergwijn

In: Brian Brobbey (RB Leipzig, gehuurd). Uit: David Neres (Sjachtar Donetsk), Max de Waal (PEC Zwolle, verhuurd), Giovanni (Telstar, verhuurd).

Met het terughalen van Brian Brobbey van RB Leipzig speelde Ajax al in op de afwezigheid van spits Sébastien Haller vanwege diens deelname aan de Afrika Cup. Een goede keus, bewees de spits met twee goals in zijn eerste wedstrijd tegen FC Utrecht.

Steven Bergwijn kan de volgende aanwinst worden als Tottenham Hotspur de aanvaller wil laten gaan en als Ajax bereid is fors in de buidel te tasten. Directeur voetbalzaken Marc Overmars zou al een bod hebben neergelegd bij Spurs, maar rond is de deal nog niet. Bergwijn moet de vervanger worden van de naar Sjachtar Donetsk vertrokken David Neres.

Brian Brobbey

Nicolás Tagliafico kan ook nog vertrekken bij Ajax. Navraag bij de zaakwaarnemer van de Argentijn, die al vier jaar bij Ajax speelt, leert dat Napoli de linksback wil huren met een optie tot koop. Daarover worden gesprekken gevoerd, maar Ajax wil de verdediger liever behouden of direct verkopen.

Eerder werd Tagliafico, geen vaste waarde meer bij Ajax, nog aan Olympique de Marseille gelinkt. De Franse club is nog altijd geïnteresseerd, maar wil ook alleen maar huren. Tagliafico was dit eredivisieseizoen pas drie keer basisspeler en maakte niet één keer de negentig minuten vol en staat daarom open voor een vertrek.

Zweeds en Amerikaans talent op komst bij Feyenoord

In: Patrik Wålemark (BK Häcken). Uit: Francesco Antonucci (FC Volendam, verhuurd), Aliou Baldé (Waasland-Beveren, verhuurd), Naoufal Bannis (NAC Breda, verhuurd), Christian Conteh (FC Dordrecht, verhuurd, werd al verhuurd aan SV Sandhausen), Mark Diemers (Hannover 96, verhuurd).

Feyenoord zag al verschillende mindere goden vertrekken in deze transferperiode. Mogelijk komt daar João Carlos Teixeira bij. De Portugees is naar verluidt op weg naar het Turkse Göztepe. Engelse media melden dat Newcastle United en Brighton & Hove Albion interesse hebben in Marcos Senesi.

Feyenoord versterkte zich met de Zweedse aanvaller Patrik Wålemark. De 20-jarige rechtsbuiten komt over van BK Häcken en is vastgelegd tot juni 2026.

Cole Bassett is nog een beoogde versterking. De 20-jarige Amerikaanse international wordt gehuurd van Colorado Rapids met een optie tot koop.

Patrik Walemark juicht na een goal voor BK Häcken

Met Bassett krijgt Feyenoord er een loopsterke middenvelder bij en Wålemark is een linksbenige rechtsbuiten.

Bazoer en Ihattaren veelbesproken

In de subtop hoopt Vitesse het seizoen af te maken met Riechedly Bazoer. De zesvoudig international staat met zijn aflopende contract in de belangstelling van meerdere clubs, waaronder PSV en Feyenoord, maar Vitesse vraagt een stevige afkoopsom bij een tussentijds vertrek.

Bazoer verwacht het seizoen daarom af te maken bij Vitesse. Vitesse zag een andere smaakmaker, Oussama Tannane, na een verbanning naar het tweede elftal en ontbinding van diens contract tekenen bij Göztepe.

Mohamed Ihattaren kan de grote verrassing worden van deze transferperiode. FC Utrecht wil hem terughalen naar de eredivisie, maar er zijn meer kapers op de kust. Ihattaren, die opgroeide in de Domstad, is momenteel eigendom van Juventus, maar werd afgelopen seizoen verhuurd aan Sampdoria.

Mo Ihattaren

In Genua speelde hij de eerste maanden niet, waarna hij in oktober van het afgelopen jaar zonder toestemming terugkeerde naar Nederland. Sindsdien heeft hij geen officiële wedstrijden meer gespeeld. Hij onderhield zijn conditie met een personal trainer.

AZ zoekt aanvaller

AZ is naarstig op zoek naar een nieuwe aanvaller. De Argentijn Alan Velasco van Independiente was een topkandidaat, maar AZ kon en wilde niet voldoen aan het gevraagde transferbedrag van 6 miljoen euro. Dallas FC heeft de buitenspeler nu naar de MLS gehaald.

AZ-technisch directeur Huiberts: 'Nieuwe aanvaller moet er wel meteen staan'

SC Heerenveen haalde oud-RKC-speler Anas Tahiri als vervanger van Joey Veerman van het Roemeense CFR Cluj en heeft ook nog interesse in Thom Haye.

Ook FC Utrecht en FC Groningen zijn in beeld voor de middenvelder van NAC Breda. Groningen versterkte zich al met middenvelder Melayro Bogarde, die wordt gehuurd van het Duitse Hoffenheim.

Keeperswissel bij Fortuna in degradatiestrijd

In de strijd tegen degradatie nam Fortuna Sittard een drastische stap door met Michael Verrips een nieuwe doelman te huren van Sheffield United. Yanick van Osch werd na een zwakke eerste seizoenshelft, waarin Fortuna de meeste doelpunten van alle clubs incasseerde (46), verbannen naar de bank.

Een andere degradatiekandidaat, Sparta, haalde aanvallende versterking met Adrián Dalmau, Arno Verschueren en Younes Namli en hekkensluiter PEC Zwolle legde met Oussama Darfalou (gehuurd van Vitesse) en Max de Waal (gehuurd van Ajax) twee nieuwe spitsen vast.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl