Bloemen op Mallorca voor Carlo Heuvelman
NOS Nieuws

Politie deelt herkenbare beelden getuige fatale mishandeling Mallorca

De politie heeft in Opsporing Verzocht herkenbare beelden getoond van een getuige van de fatale mishandeling van een Nederlander op Mallorca vorige zomer. De 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen kwam daarbij om het leven. In november waren er in het tv-programma al onherkenbare beelden te zien van de getuige, maar na die oproep had niemand zich gemeld.

De man op de camerabeelden stond volgens de politie in de buurt van de mishandeling en heeft de gebeurtenissen mogelijk gefilmd. Ook als hij geen opnames heeft gemaakt, is hij alsnog een cruciale getuige, benadrukt een politiewoordvoerder in de uitzending van Opsporing Verzocht. Hij is nadrukkelijk geen verdachte, voegt ze daaraan toe. Het gaat volgens de politie om een jonge Nederlandse man die met een Amsterdams accent praat.

Het is uitzonderlijk dat er herkenbare beelden van een getuige worden gedeeld. De politie geeft toe dat het een inbreuk op zijn privacy is. "Maar deze zaak heeft zo'n grote impact op de samenleving gehad, dat het Openbaar Ministerie het tonen van de foto van de getuige gerechtvaardigd vindt", legt de woordvoerder uit.

Het OM heeft in november al een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip in de zaak.

Confrontatie met groep jongeren

Heuvelman werd op 14 juli vorig jaar midden in de nacht samen met vrienden ernstig mishandeld bij een confrontatie met een groep jongeren op de boulevard van badplaats El Arenal op het Spaanse eiland Mallorca. Hij overleed vier dagen later aan zijn verwondingen.

In november vond de eerste zitting plaats voor vijf verdachten die betrokken zouden zijn bij de mishandeling. Twee van de verdachten mogen hun proces in vrijheid afwachten, de drie hoofdverdachten zitten nog vast. Vrijdag volgt de volgende regiezitting in de zaak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl