AC Milan-spits Zlatan Ibrahimovic baalt

Late treffer Spezia houdt Milan van koppositie, Lozano bezorgt Napoli zege

Een thuiszege op het bescheiden Spezia had AC Milan de koppositie in de Serie A bezorgd, maar het liep even anders in Stadio Giuseppe Meazza. Dankzij een doelpunt diep in de blessuretijd gingen de drie punten juist naar de nummer zestien van de ranglijst, waar doelman Jeroen Zoet niet van de bank kwam.

Milan blijft door de 2-1 nederlaag op twee punten van stadgenoot Internazionale staan. De koploper en titelverdediger heeft ook nog een wedstrijd minder gespeeld.

Kort nadat Theo Hernandez een strafschop gemist, wees Rafael Leão de thuisploeg alsnog de weg richting eerste plaats. Na een prachtige dieptepass van Rade Krunic rondde hij beheerst met een boogbal af.

Emmanuel Gyasi schuift de winnende treffer in het Milan-doel

Halverwege de tweede helft bracht invaller Kevin Agudelo de gasten langszij. Met de verse krachten Olivier Giroud en Ante Rebic ging Milan op zoek naar een nieuwe voorsprong. Rebic leek daarvoor te gaan zorgen, maar er was al gefloten voor een overtreding. Doelman Ivan Provedel redde knap op een vrije trap van Zlatan Ibrahimovic.

Aan de andere kant was Emmanuel Gyasi in de 96ste minuut op aangeven van Viktor Kovalenko wel succesvol.

Napoli wint wel

Napoli won met 2-0 bij Bologna en naderde Milan tot op twee punten. Voormalig PSV'er Hirving Lozano nam nog voor rust beide doelpunten voor de Zuid-Italianen voor zijn rekening.