Paulo Dybala scoort tegen Udinese AFP

Juventus heeft in de Serie A drie broodnodige punten gepakt. De Oude Dame had het niet makkelijk tegen Udinese, maar won met 2-0.

Juventus begon met Matthijs de Ligt in de basis. De Oranje-international keerde terug van een schorsing, die hij uitzat tijdens het door Juve verloren duel voor de Supercup tegen Internazionale.

De club uit Turijn kwakkelt dit seizoen en bezet een teleurstellende vijfde plek in de Serie A. Om toch nog enig zicht op de scudetto te houden, was een overwinning op Udinese absoluut noodzakelijk. Bij de bezoekers stonden Nederlanders Bram Nuytinck en Marvin Zeegelaar in de basis.

Juist Dybala breekt de ban

Juventus ging prima van start tegen Udinese. Voor een sober decor - in Italië mogen er volgens de coronaregels maximaal 5.000 supporters aanwezig zijn - zorgde Paulo Dybala na twintig minuten voor de 1-0. Hij rondde een vlotte aanval op fraaie wijze af.

Dybala na zijn treffer tegen Udinese AFP

Juichen deed hij na zijn doelpunt niet. In plaats daarvan leek Dybala met zijn blik op zoek te gaan naar de eretribune, waar onder anderen technisch directeur Pavel Nedved zat.

De contractsituatie van Dybala zorgt de laatste tijd voor de nodige opwinding in de Italiaanse voetbalpers. De Argentijn leek dichtbij een langer dienstverband in Turijn, maar de onderhandelingen liepen spaak. Internazionale wordt genoemd als belangrijke gegadigde hem in de zomer transfervrij over te nemen.

De situatie rond de 28-jarige creatieveling leek Juve tegen Udinese dus geenzins te deren. Maar waar de bezoekers in de eerste helft nauwelijks verzet boden, begonnen ze in het tweede bedrijf prima.

De stand in de Serie A NOS

De Turijnse defensie van De Ligt stond bij vlagen onder druk, maar hield zich staande. Toch zorgde de 2-0, van Weston McKennie, voor opluchting.

Door de zege komt Juve in punten gelijk met nummer vier Atalanta. Dat juist Dybala cruciaal was zal ook zijn onderhandelingspartners op de eretribune niet ontgaan zijn.

STER reclame