Studenten in Maastricht liepen vorig jaar een stille tocht om Tanja Groen te herdenken
NOS Nieuws

Onderzoeksteam: plekken gevonden waar Tanja Groen mogelijk begraven ligt

De Haarlemse rechtspsycholoog Peter van Koppen zegt dat hij op de Strabrechtse Heide bij Geldrop drie plekken heeft ontdekt waar Tanja Groen mogelijk begraven ligt. Hij heeft de politie op de hoogte gesteld en dringt aan op nieuwe graafacties, schrijft De Telegraaf. In juni vorig jaar werd in het natuurgebied ook al naar de resten van Groen gezocht, maar dat leverde niets op.

Van Koppen leidt een onderzoeksteam dat ervan uitgaat dat de sinds 1993 vermiste studente slachtoffer werd van Willem S. Die Geldropse moordenaar, die inmiddels is overleden, zou in de jaren 90 aan een medegevangene hebben opgebiecht dat hij Groen in foetushouding in het natuurgebied had begraven.

Van Koppen denkt dat de politie en de forensisch archeologen van het NFI vorig jaar in het verkeerde deel van het uitgestrekte gebied hebben gezocht. Hij ging eind vorig jaar nog eens kijken, samen met een bioloog, een oud-beheerder en iemand anders die het gebied goed kent.

"We konden veel plekken uitsluiten", zegt Van Koppen tegen de krant. Het gebied dat in juni werd onderzocht, viel daarbij af, omdat het dicht bij een manege met horeca ligt.

Geigerteller

Vorige week keerde het team terug met een grondradar en een geigerteller, waarmee radioactiviteit kan worden gemeten. Waar de laag is verstoord, kan een graf zijn, schrijft de krant.

Door deze resultaten met die van de grondradar te vergelijken, zijn drie plekken ontdekt waar iemand begraven kan zijn. "Scherpomlijnd en passend bij een graf voor iemand in foetushouding. Bovendien alle drie op zo'n zestig centimeter diepte", zegt Van Koppen.

Het team heeft de mogelijke graven ongemoeid gelaten. "Dat moeten gekwalificeerde technische rechercheurs doen, om te voorkomen dat sporen verloren gaan", zegt hij.

Stichting De Gouden Tip, die werd opgericht door de vermoorde misdaadverslaggever Peter R. de Vries, meldde in november dat er sinds de oprichting in juni vorig jaar 450 tips over Tanja Groen waren binnengekomen.

Ook de politie doet nog onderzoek naar de zaak. Volgens De Telegraaf hebben de politie en het OM nog niet gereageerd op de bevindingen van het team van Van Koppen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl