Tallon Griekspoor ANP

Tallon Griekspoor heeft voor de tweede keer in zijn loopbaan de tweede ronde gehaald van een grandslamtoernooi. Op de Australian Open won hij overtuigend van Fabio Fognini, de nummer 32 van de wereld: 6-1, 6-4 en 6-4.

Griekspoor moest zich ruim een week geleden tot zijn eigen frustratie met een voetblessure afmelden voor de kwartfinale tegen Rafael Nadal op het ATP-toernooi in Melbourne, maar van die blessure leek hij geen last meer te hebben.

Medicatie

"Ik heb vandaag met medicatie gespeeld, maar het ging eigenlijk heel goed. Of de hele aanloop me heeft geholpen? Het kan zeker hier en daar wel wat spanning wegnemen. Ik ben bijna niet in de problemen geweest, dus blijkbaar is het niet nodig om al die uren te maken", zei Griekspoor met een glimlach.

De Nederlander oogde fris, speelde geconcentreerd en zette de voormalig top 10-speler Fognini met een goedlopende service voortdurend onder druk.

In minder dan een halfuur trok de nummer 62 van de wereld de eerste set naar zich toe (6-1) en ook in de tweede set had hij het betere van het spel. Hij brak de Italiaan in de zesde game en bij 5-4 serveerde hij zich met onder andere een knappe winner en een ace naar een 2-0 voorsprong.

Griekspoor blij met 'zakelijke overwinning' ondanks fysiek malheur Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Griekspoor trok de goede lijn door in de derde set en Fognini raakte steeds vaker geïrriteerd. De Nederlander pakte in de negende game de service van Fognini af zonder een punt af te staan om vervolgens de wedstrijd vakkundig uit te serveren.

"Het was een hele strakke, goede en zakelijke overwinning", aldus Griekspoor. "Ik weet dat ik in dit soort situaties op mijn best ben. Ik heb best wel wat blessures gehad en weet dus hoe het is om wat minder te trainen voor wedstrijden."

Ongekende reeks

Voor Griekspoor, die voor het laatst verloor op 3 september, was het zijn 29ste zege op rij. "Ik heb gewoon zoveel vertrouwen, ondanks dat de meeste zeges van paar maanden terug zijn. Tennissend gaat het alweer erg goed. Ik ben echt veel beter en constanter gaan serveren, kan met mijn forehand veel aanrichten bij de tegenstander en eindig graag aan het net."

In de tweede ronde neemt Griekspoor het woensdag op tegen de Spanjaard Pablo Carreño Busta, de nummer 21 van de wereld.

Griekspoor blikte eerder bij de NOS vooruit op zijn duel met de Italiaan Fabio Fognini in de eerste ronde van de Australian Open in Melbourne.

Zelfverzekerde Griekspoor herstelt in Melbourne: 'Er zijn spelers die mij liever ontlopen' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame