Luka Modric blij met zijn doelpunt Reuters

Op zo'n 5.000 kilometer van de Spaanse hoofdstad heeft Real Madrid de Spaanse Supercup gewonnen. In Riyad, de hoofdstad van Saudi-Arabië, werd Athletic Club met 2-0 verslagen.

In de vlakke eerste helft was Real Madrid iets beter, maar speelde de club uit Bilbao ook zeker een rol van betekenis. Er was discussie over een handsbal van Real-verdediger David Alaba, maar er werd geen penalty toegekend. Ook bleven grote kansen uit. Goals niet: Luka Modric haalde in de 38ste minuut op de rand van het strafschopgebied doeltreffend uit. Het was de eerste goal van de Kroaat dit seizoen.

Zeven minuten na de pauze probeerde Karim Benzema op precies dezelfde manier als Modric te scoren, maar de inzet was lang niet zo goed. De bal kwam door het schot wel tegen de hand van Yeray Alvarez. Na tussenkomst van de VAR werd er een strafschop gegeven, die door Benzema werd benut.

Karim Benzema viert zijn treffer Reuters

Met nog veel tijd op de klok probeerden de Basken het daarna wel, maar de witte Real-muur kon niet geslecht worden. Ook niet toen Athletic Club vlak voor het eindsignaal een penalty en Real-verdediger Eder Militão rood kreeg. De penalty van Raul Garcia werd met de voeten gekeerd door de Belgische sluitpost Thibaut Courtois.

De Braziliaanse vleugelverdediger Marcelo heeft daarmee bij Real Madrid clublegende Paco Gento geëvenaard. De 33-jarige Zuid-Amerikaan pakte in Saudi-Arabië zijn 23e titel met de Spaanse grootmacht.

Mini-toernooi

De eindstrijd in het Midden-Oosten was een onderdeel van een mini-toernooi waar vier Spaanse club aan meededen. Eerder deze week werden FC Barcelona en Atletico Madrid al uitgeschakeld. Saudi-Arabië telde 120 miljoen euro neer om drie edities te mogen organiseren. Het eerste toernooi werd in 2020 gehouden en vorig jaar ging het niet door.

Real Madrid kan dus miljoenen bijschrijven op de rekening. Toch zal het feest, mede door de corona-perikelen, niet al te uitbundig zijn. Zeker zes leden van Spaanse Voetbalfederatie zijn besmet in aanloop naar de finale. Ook Real-speler Dani Carvajal testte positief.

STER reclame