Vreugde bij Athletic Club

Titelverdediger Athletic Club klopt Atlético en staat in finale Spaanse Supercup

De finale van de Spaanse Supercup gaat zondag tussen titelverdediger Athletic Club en Real Madrid. De formatie uit Bilbao versloeg landskampioen Atlético Madrid met 2-1.

Woensdag rekende Real Madrid al af met FC Barcelona, dat na verlenging het hoofd moest buigen. De eindstrijd van het mini-toernooi wordt zondag om 19.30 uur Nederlandse tijd in de Saudische hoofdstad Riyad gespeeld. Dat zal in ruil voor vele miljoenen ook de komende jaren het geval zijn.

Atlético startte sterk en scoorde binnen tien seconden, maar de treffer van João Félix werd wegens buitenspel geannuleerd. Aan de overzijde vond Iñaki Williams doelman Jan Oblak op zijn weg.

Levendig tweede bedrijf

In het vervolg van de eerste helft gebeurde er weinig voor beide doelen. Dat veranderde na rust, met Atlético als aanjager. Yannick Carrasco had een knappe actie in huis, maar zijn afronding liet te wensen over.

De 1-0 viel even later alsnog, met Felix in de hoofdrol. De kleine Portugees kopte een corner van Thomas Lemar tegen de paal en zag de bal vervolgens via de rug van keeper Unai Simón over de lijn gaan.

Doelpuntenmaker Felix wordt gefeliciteerd door zijn ploeggenoten

Athletic Club gaf zich echter niet gewonnen en stichtte vooral gevaar met standaardsituaties. Een kopbal van Iñigo Martínez, uit een vrije trap van Ángel Correa, werd met enig fortuin door Oblak gekeerd.

De Sloveense sluitpost moest zich in de slotfase alsnog gewonnen geven. Yeray Álvarez knikte raak uit een hoekschop van Iker Muniain en dat doelpunt gaf Athletic Club vleugels.

Hoofdrol Williams

Nadat Oblak een goal van de ingevallen Nico Williams, broertje van Iñaki, had voorkomen, ging het een minuut later alsnog mis. Diezelfde Williams sloeg toe na een afgeslagen bal uit een corner.

In blessuretijd kreeg José María Giménez namens Atlético rood wegens gevaarlijk spel.

Zo zegevierde Athletic Club en mag het zich opnieuw gaan opmaken voor de finale. Vorig seizoen won het na verlenging van FC Barcelona.