Vinícius Júnior en Karim Benzema vieren het eerste Real-doelpunt
NOS Voetbal

Luuk de Jong scoort weer voor Barcelona, maar Real gaat naar finale Supercup

De eerste halve finale in de strijd om de Spaanse Supercup is gewonnen door Real Madrid. De nummer twee van het vorige competitieseizoen was in de Saudische hoofdstad Riyad, waar het mini-toernooi in ruil voor vele miljoenen ook de komende jaren zal worden afgewerkt, na verlenging met 3-2 te sterk voor bekerwinnaar Barcelona.

Bij Barcelona maakte de onlangs van Manchester City overgenomen Ferran Torres zijn debuut en stonden ook Luuk de Jong en de van een spierblessure herstelde Frenkie de Jong in de basis. Memphis Depay begon op de bank en zag daarvandaan hoe Real Madrid zich afwachtend opstelde, maar in de counter wel de gevaarlijkste ploeg was in de eerste helft.

Een lokale Real Madrid-fan

Vinícius Júnior en Marco Asensio hadden al scoringskansen gehad, toen Barcelona-routinier Sergio Busquets, die aan zijn 42ste Clásico was begonnen, zich op het middenveld liet verrassen door Karim Benzema. Real nam razendsnel de aanval over en kwam via een uithaal van Vinícius op voorsprong.

Weer Luuk de Jong

De Catalanen reageerden met twee kopballen van Luuk de Jong, die de afgelopen twee competitiewedstrijden nog succes had met het hoofd maar nu Thibaut Courtois op zijn weg vond. De Belgische sluitpost was echter kansloos toen Éder Militão de bal uit de doelmond wilde schieten, maar het rechterbeen van De Jong trof en de bal via de paal in het Madrileense doel caramboleerde.

Na rust maakte Frenkie de Jong plaats voor Pedri, die na een absentie van 122 dagen zijn rentree maakte op het voetbalveld. De 19-jarige Golden Boy, die vorig seizoen 73 wedstrijden speelde maar na de zomer nog maar vier keer in actie was kunnen komen voor zijn club, liet zich al vlot gelden met een schuiver die net naast rolde. Ook het schot van Ousmane Dembélé miste het doel.

Frenkie de Jong in duel met Luka Modric

Real Madrid wist daar pas twintig minuten voor tijd wat tegenover te stellen, maar toen was het wel meteen schrikken geblazen voor de mannen van Xavi. Benzema speelde zich prachtig vrij en trof buiten bereik van Marc-Andre ter Stegen de paal. Kort daarop moest de Duitse doelman gestrekt bij een schot van de Franse spits, waarna de aanval doorliep en Benzema alsnog het net vond.

Kous op de kop

Een streep door de Catalaanse rekening, maar Barcelona, met inmiddels Depay in de ploeg, toonde veerkracht en kwam dankzij een kopbal van de voor Luuk de Jong ingevallen Ansu Fati voor de tweede keer langszij: 2-2. Een verlenging volgde.

De huidige nummer zes van La Liga leek te willen doordrukken tegen de koploper, die maar liefst zeventien punten meer verzameld heeft. Het kreeg echter in de eerste verlenging na een snelle counter de kous op de kop. Federico Valverde mocht afronden: 3-2.

Nog gaf Barcelona niet op, maar Courtois bleek niet meer te passeren. Het was voor Real Madrid de honderdste overwinning in El Clásico, de Catalanen blijven na 248 klassiekers op 96 zeges staan.

Atlético-Athletic

Donderdag strijden landskampioen Atlético Madrid en verliezend bekerfinalist Athletic Club om de andere plaats in de eindstrijd, die voor zondag (aftrap 19.30 uur) op het programma staat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl