ANP
In samenwerking met
RTV Oost
NOS NieuwsAangepast

ME maakt einde aan feest voor gemeentehuis Dalfsen

De ME heeft in Dalfsen een eind gemaakt aan een groot illegaal feest voor het gemeentehuis. Daar waren enkele honderden mensen afgekomen op optredens van onder meer Henk Wijngaard en Martien Ekkelenkamp (Harten 10).

Volgens RTV Oost was er aanvankelijk een groot feest in een schuur bij het Overijsselse dorp gepland. De gemeente had dat tegengehouden en had gedreigd met stevige sancties als het toch zou doorgaan, zeggen bronnen tegen de zender.

Als reactie daarop trokken bezoekers en een aantal artiesten die zouden optreden richting het gemeentehuis van Dalfsen. Aan het eind van de avond gaf burgemeester Van Lente een noodbevel af. Volgens haar was er door drankgebruik en vuurwerk kans dat het feest op ongeregeldheden zou uitlopen.

De ME voerde verschillende charges uit om de feestvierders weg te krijgen bij het gemeentehuis:

ME beëindigt feest voor gemeentehuis Dalfsen

De politie sloot toegangswegen naar Dalfsen af en maakte met de ME een eind aan de bijeenkomst. Kort voor middernacht was de omgeving van het gemeentehuis schoongeveegd. Er is niemand aangehouden.

Ook in Alkmaar greep de politie in bij een grote mensenmassa in de stad. Daar was volgens NH Nieuws een grote groep blijven hangen na een protestactie door plaatselijke horeca.

Net als op veel andere plekken in het land waren in Alkmaar verschillende horecazaken opengegaan uit protest tegen de coronamaatregelen. Hoewel andere sectoren weer open mogen van het kabinet, moeten cafés, restaurants en culturele instellingen nog altijd gesloten blijven.

Toen horecazaken de deuren weer sloten, kwamen de cafégangers bijeen bij de Platte Steenbrug. Daar werd op versterkt geluid gezongen en gedanst. De politie maande het uitgaanspubliek uiteindelijk te vertrekken. Er werd niemand beboet.

Een woordvoerder van Koninklijke Horeca Nederland in de stad zegt dat "de beelden niet overeenkomen met de sfeer de rest van de dag." "We betreuren het dat juist van dit drukke moment voor het café in de media foto's en beelden circuleren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl