ANP

Goedemorgen! Groningers gaan de straat op uit protest tegen het gasbeleid, en André van Duin krijgt vandaag zijn eigen tulp.

Op veel plaatsen wordt het een grijze dag, in het midden en zuiden komt lokaal ook hardnekkige mist voor. De temperatuur loopt op naar ongeveer 6 graden. De komende dagen verandert er weinig aan het rustige weerbeeld. Daarbij wordt het iets zachter met overdag 7 of 8 graden.

Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Vanavond wordt in de stad Groningen een fakkeltocht gehouden om respect te vragen voor Groningers. Afgelopen maandag was er een stormloop van gedupeerden van de gaswinning die subsidie wilden aanvragen.
  • Presentator André van Duin krijgt in Amsterdam een tulp uitgereikt die naar hem vernoemd is. De 'André 75' zoals de bloem officieel heet, is ter ere van zijn 75ste verjaardag.
  • De nieuwe coronaregels gaan in: niet-essentiële winkels mogen weer open en je mag weer meer gasten thuis ontvangen. Lees hier het overzicht van de nieuwe regels.

Wat heb je gemist?

De ex-directeur van cultuurplatform Moam wordt vervolgd wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. 28 mannen beschuldigen de 33-jarige Martijn N. van ongewenst seksueel gedrag, dat soms gewelddadig van aard zou zijn geweest. Onder hen zijn elf personen die minderjarig waren toen het misbruik plaats zou hebben gevonden, melden NRC Handelsblad en Het Parool,

Ander nieuws uit de nacht

  • 'Pharma bro' Shkreli raakt miljoenen kwijt en krijgt farmaverbod: De ondernemer maakte een cruciaal medicijn voor aidspatiënten en zwangere vrouwen met een bepaalde parasiet plotseling 55 keer duurder. Ook maakte hij het concurrenten onmogelijk om een alternatieve versie van het medicijn op de markt te brengen. Een Amerikaanse rechter bepaalde dat hij ruim 50 miljoen euro aan de staat moet betalen.
  • Branden in kassen Heerhugowaard, Monster: Meerdere bloemenkassen in het Noord-Hollandse Heerhugowaard en het Zuid-Hollandse Monster zijn verloren gegaan. Beide branden zijn inmiddels onder controle. Er zijn geen mensen gewond geraakt.
  • Djokovic weer vastgezet in afwachting van proces over uitzetting: De Servische tennisser meldde zich vrijwillig bij een detentiecentrum. Waar hij wordt ondergebracht is niet bekendgemaakt, om een mediacircus te voorkomen. Morgen, een dag voordat hij zou gaan aantreden op de Australian Open, oordeelt de rechter of Djokovic uitgezet mag worden.
  • Militieleider verwerpt aanklacht van rebellie om Capitoolbestorming: Stewart Rhodes van de militie Oath Keepers verscheen vrijdag voor het eerst voor een rechter, nadat hij en tien andere militieleden de zwaarste aanklachten voor de bestorming tot nu toe aan hun broek hadden gekregen: poging een opstand te ontketenen.

En dan nog even dit:

Acteur en presentator Diederik Ebbinge tovert theater De Kleine Komedie in Amsterdam om tot kapsalon. Klanten kunnen een afspraak maken bij de kapper, terwijl op het podium artiesten optreden:

Diederik Ebbinge tovert De Kleine Komedie om tot kapsalon

Fijne dag!

STER reclame