Bloemen op de plek waar het meisje werd gevonden NOS

De man die vastzit voor de dood van de 14-jarige Esmee in Leiden kende haar ruim een jaar en zou zich in die periode schuldig hebben gemaakt aan ontucht met haar. Het Openbaar Ministerie heeft dat bekendgemaakt.

Het voorarrest van de 32-jarige verdachte uit Leiden is vandaag verlengd met negentig dagen. De man, die turnleraar was bij Esmees gymvereniging, wordt verdacht van moord of doodslag en ontucht, zo werd al eerder bekend.

Over drie maanden is de eerste pro-formazitting. De zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld, maar er wordt gekeken naar de stand van het onderzoek.

Esmee werd op 30 december als vermist opgegeven. Een dag later werd haar lichaam ontdekt door een groepje sporters in een groenstrook aan de Melchior Treublaan in Leiden. Ze bleek om het leven gebracht. De verdachte werd een paar uur later opgepakt.

Vrienden, bekenden en andere mensen legden bloemen neer op de plek waar Esmee werd gevonden in Leiden:

'Mijn kleindochter heeft de hele avond gehuild'

Sinds de arrestatie krijgen de verdachte en zijn naasten veel berichten van mensen die een mening hebben over de zaak. Het OM stelt dat bij die reacties "soms de grens van het betamelijke of zelfs het strafrechtelijke wordt opgezocht".

Het OM roept op om daarmee te stoppen en "de beslissing over het al dan niet schuldig zijn van een verdachte over te laten aan de rechter".

Honderden mensen

Afgelopen zaterdag werd Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk in besloten kring begraven in Leiden. Daaraan voorafgaand reed een koets met haar lichaam een route door Leiden. Honderden mensen liepen achter de koets aan of stonden langs de route.

STER reclame