De elektrische Cortina-fiets van de 14-jarige Esmee Josh Walet/Mediatv.nl

In Leiden is de fiets van de vorige week omgebrachte Esmee gevonden. De elektrische fiets werd aangetroffen in een portiekflat aan de Van Riebeeckhof. Volgens een fotograaf ter plaatse stond de fiets in een kelderbox.

Eerder op de dag maakte de politie bekend dat na de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdag zo'n honderd tips over de zaak zijn binnengekomen. Veel van de tips gingen over de fiets die het slachtoffer gebruikte: een zwarte elektrische damesfiets van het merk Cortina. Dankzij deze tips is de fiets de afgelopen avond gevonden, zegt de politie op Twitter.

Na de uitzending kwamen verder tips binnen over de plek waar de 14-jarige Esmee voor het laatst is gezien, het Vijf Meiplein in Leiden, en over de Melchior Treublaan, waar haar lichaam op Oudejaarsochtend werd gevonden.

Turnleraar

In de zaak zit een Leidenaar van 32 vast. Hij werd opgepakt een paar uur nadat het lichaam was gevonden. De man zit vast op verdenking van moord of doodslag en ontucht.

Het Openbaar Ministerie maakte deze week bekend dat de verdachte een bekende is van Esmee. Hij is turnleraar bij de gymvereniging waar het meisje lid van was. De verdachte zit in beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Zaterdag is er een afscheidsdienst voor familie en vrienden van Esmee. Die vindt plaats in het paardenpension waar ze al van jongs af aan kwam.

Eerder legden vrienden, bekenden en andere mensen bloemen neer op de plek waar het meisje is gevonden:

'Mijn kleindochter heeft de hele avond gehuild'

STER reclame