Indy de Vroome instagram.com/indydevroome21

Tennisster Indy de Vroome heeft in de tweede voorronde van de Australian Open voor een gedenkwaardige overwinning gezorgd. De Brabantse liet tegen Dalma Galfi veel kansen onbenut, kreeg last van blessureleed, maar haalde wel de beslissende kwalificatieronde: 6-4, 6-7 (9), 7-6 (10-6).

De 25-jarige De Vroome kwam tegen de Hongaarse in de tweede set knap terug van 5-0 achterstand en miste daarna in de tiebreak een matchpoint.

Ze verspeelde in set drie op 5-4 weer een wedstrijdpunt, liet haar opponente terugkomen, maar sloeg daarna in de beslissende supertiebreak op haar zesde wedstrijdpunt alsnog toe.

"Ik heb het fysiek wel zwaar nu", bekende De Vroome vanuit Melbourne, terwijl ze tegelijkertijd in een ijsbad van haar inspanningen aan het bekomen was.

"Ik kreeg in de derde set last van mijn lies en hamstring en kon daardoor bijna niet meer serveren. Daarna was het door de pijn heen spelen, maar ik ben trots dat het gelukt is."

"Het is nu wachten hoe mijn lichaam erop reageert. Ik ga donderdag een arts ernaar laten kijken", zegt De Vroome, die in het verleden met de ziekte van Lyme te maken heeft gehad.

Ik ga sowieso de baan op, al zal dat vast met wat pijnstillers gaan gebeuren.

Indy de Vroome

Het is voor het eerst dat de 25-jarige De Vroome tot de laatste kwalificatieronde is doorgedrongen van een grandslamtoernooi. De mondiale nummer 252 wil ondanks haar fysieke ongemak vol voor haar droomkans gaan om volgende week in Melbourne haar grandslamdebuut te kunnen maken.

"Ik ga sowieso de baan op, al zal dat vast met wat pijnstillers gaan gebeuren. Ik heb altijd gevoeld dat ik het in me had om dicht bij het hoofdtoernooi van een grandslamtoernooi te komen. Dus ik wil mezelf deze kans niet ontnemen. Ik ga er alles aan doen."

Haase en Van Rijthoven uitgeschakeld

Bij de mannen werden Robin Haase en Tim van Rijthoven in de tweede voorronde uitgeschakeld. Beide tennissers konden op de beslissende momenten het verschil niet maken en verloren nipt.

Haase ging met 5-7, 6-7 (2) onderuit tegen de Kazach Michail Koekoesjkin. Van Rijthoven, die een ronde eerder zijn debuut in de kwalificaties van een grandslamtoernooi maakte, legde het af tegen de Duitser Yannick Hanfmann: 6-7 (8), 6-7 (3).

Kanshebbers

Donderdag komen in Melbourne nog drie Nederlanders in actie in de tweede kwalificatieronde: Arianne Hartono en Richèl Hogenkamp bij de vrouwen en Jesper de Jong bij de mannen.

STER reclame