Een screenshot uit de video op Twitter
NOS Nieuws

Ook vrouw die bedreiging met fakkel bij huis Kaag filmde aangehouden

De politie heeft een tweede verdachte aangehouden rond het fakkelincident bij het huis van D66-leider Sigrid Kaag. Het gaat om een 44-jarige vrouw die vandaag in Amsterdam is aangehouden.

De vrouw filmde de 29-jarige man die vorige week dinsdag voor het huis van de minister stond met een brandende fakkel. De beelden zond zij vervolgens live uit via sociale media. Volgens de politie filmde de vrouw ook in de woning van Kaag. Donderdag moet zij voor de rechter-commissaris verschijnen.

Eerdere aanhouding

De 29-jarige fakkelzwaaier werd vrijwel meteen aangehouden. Hij stond volgens de politie 's avonds pal voor de woning van Kaag en uitte daarbij "dreigende en intimiderende taal". In de video is te horen hoe hij tekeergaat tegen "de coronadictatuur". Ook zegt hij te geloven dat Kaag betaald wordt door het World Economic Forum.

Een woordvoerder van D66 bevestigde eerder dat Kaag aangifte heeft gedaan tegen de man. Onduidelijk is of dat ook voor de vrouw geldt.

Dezelfde man zou vorige maand ook zijn aangehouden bij het huis van minister Hugo de Jonge. De beveiliging bij diens huis is eind december aangescherpt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl